Θα χάσουν κάθε δίκιο οι αγρότες, με την ταλαιπωρία που προξενούν στους διερχόμενους οδηγούς, αυξάνοντας τις ώρες κατά τις οποίες κρατούν κλειστούς τους αυτοκινητόδρομους. Ο κόσμος, που υφίσταται μύριες όσες δυσκολίες από την οικονομική κρίση, καλείται να υποστεί την αυθαιρεσία μιας κοινωνικής ομάδας που επιβάλει την διαμαρτυρία της με τρόπο ο οποίος βλάπτει όλους τους άλλους.

Ενδεικτική μια ανάρτηση της Παρασκευής από τον Χρήστο Ξηρομερίτη (του Ποταμιού) που την βίωσε και την αφηγείται ως οδηγός:

«Επέστρεφα εχθές με το αυτοκίνητό μου από Κατερίνη. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν των καταληψιών του οδοστρώματος, τα Τέμπη θα έμεναν κλειστά μέχρι τις 15:00. Ήταν 18:00 και η τροχαία παρέκαμψε την κυκλοφορία από τα παράλια. +50 χιλιόμετρα. Σαν να μην έφτανε αυτή η ταλαιπωρία, στο χωριό Γερακάρι Λάρισας, υπήρχε άλλο μπλόκο καταληψιών και για να το παρακάμψω, αναγκάστηκα να κάνω άλλα 6 χιλιόμετρα επιπλέον, περνώντας μέσα από ένα άλλο χωριό πριν επανέλθω στο δρόμο Αγιάς - Λάρισας. Θα αποφύγω να χαρακτηρίσω τι είναι αυτό που κάνουν οι αγρότες, αλλά αγώνας για τη γνωστοποίηση των προβλημάτων τους δεν είναι σίγουρα…».

Η εβδομάδα που ξεκίνησε σήμερα προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη…

Κ.Τ.