Τον απολογισμό της εννεάμηνης θητείας της στον δήμο της Λάρισας έκανε η δημοτική ομάδα «Συμπαράταξη Λαρισαίων», με αφορμή τον ένα χρόνο από την εκλογική νίκη στις 25 του περσινού Μαΐου.  Σε μια εκτενή ανακοίνωση, αναφέρονται όλα τα πεπραγμένα των πρώτων μηνών ενώ δεν παραλείπεται και η παραδοχή ότι σε κάποιους τομείς υπάρχει υστέρηση.

Για παράδειγμα, στο θέμα της καθημερινότητας οι αρμόδιοι παραδέχονται πως «η βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Και σ’ αυτό σήμερα υστερούμε. Παρά την έλλειψη προσωπικού ο Δήμος προσπαθεί. Όμως  τα περιθώρια βελτίωσης είναι ακόμα μεγάλα». Και οι ατέρμονες διαβουλεύσεις με τους καφετεριούχους, οι ανακοινώσεις για αυστηρά μέτρα, η αστυνόμευση και τα τσουχτερά πρόστιμα ξεχάστηκαν τόσο νωρίς;

Όμως τις τελευταίες ημέρες αναδείχθηκε ένα ακόμα θέμα από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αυτό σχετικά με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του φακέλου της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα σε εταιρεία της Αθήνας, χωρίς να ζητηθεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλους. Στο θέμα της διαφάνειας, στην απολογιστική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής: «Ανοικτές» και διαφανείς διαδικασίες σε κάθε είδους διαγωνισμού και προκήρυξης, ακόμα και όταν αυτό δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία». 

Δεν τις λες και ορθάνοιχτες…