Σειρά συναυλιών θα πραγματοποιήσει ο διακεκριμένος Ιταλός σαξοφωνίστας Michele D’ Auria στα Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα από Παρασκευή 24  έως Δευτέρα 27 Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στα Τρίκαλα την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματογράφο (Μύλο Ματσόπουλου) σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων.

Στην Καρδίτσα θα εμφανιστεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 στις 8:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης σε συνδιοργάνωση με το Ωδείο Ευθυμιάδη.

Στη Λάρισα θα εμφανιστεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ουήλ (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου) σε συνδιοργάνωση με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λάρισας.

Ο Michele D’ Auria θα παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα που περιλαμβάνει  έργα των Weignein, Demesserman , Iturralde καθώς και ένα απάνθισμα από γνωστά Ιταλικά και Ναπολιτάνικα τραγούδια. Στο πιάνο τον συνοδεύει ο Giuseppe Anello.

Ο Michele D’ Auria θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σαξοφωνίστες της Ιταλίας με πολλά πρώτα βραβεία σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς σαξοφώνου. Είναι επίσης απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Salerno και έχει εξειδικευθεί στο σαξόφωνο από διακεκριμένους δασκάλους του σαξόφωνου διεθνούς επιπέδου όπως οι: Hans De Jong,  Arno Bornkamp και Jean Van der Roost .

Έχει πραγματοποιήσει πολλές συναυλίες στην Ιταλία και το εξωτερικό και έχει τιμηθεί από την Προεδρία της Ουγγαρίας.

Ο Michele D’ Auria έρχεται στην χώρα μας  προσκεκλημένος  του Πανελλήνιου Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και σε κάθε πόλη η συνδιοργάνωση γίνεται από διαφορετικούς φορείς.

Ο  Μichele  D’ Auria θα ερμηνεύσει   ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα σύγχρονης μουσικής, αφού το σαξόφωνο είναι ένα σύγχρονο όργανο και η μουσική του φιλολογία αρχίζει από το 1950 περίπου και μετά.