Την Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015,  πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Λάρισας η πρώτη  ετήσια συναυλία Μουσικών Συνόλων, σε κλίμα ένθερμου ενθουσιασμού.

Για  το τρέχον σχολικό έτος, 2015-2016, αποφασίστηκε από το σύλλογο  Διδασκόντων η υλοποίηση δύο ετήσιων συναυλιών των μουσικών συνόλων του σχολείου ,  με τη δεύτερη να έπεται στο Κηποθέατρο της πόλης μας στις 12 Μαΐου, στα πλαίσια ανάδειξης της Μουσικής  ως κινητήριας δύναμης μορφωτικών, διδακτικών, παιδαγωγικών αξιών και ως  μέλους άρρηκτα συνδεδεμένου με την όλη εκπαιδευτική του σχολείου προσπάθεια, η οποία και εδράζει στη  βιωματική συμμετοχή των μαθητών του σε δραστηριότητες δημιουργικής μουσικής και ευρύτερης καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η συναυλία στο  πρώτο μέρος της εστίασε στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, διασωθείσα  μέσα από την προφορική παράδοση ανά τους αιώνες, ενώ στο  δεύτερο μέρος, μέσα από τη σύγχρονη συνθετική ματιά συνθετών, όπως ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, τελέστηκαν ερμηνείες έργων φωνητικών και οργανικών, δημοτικών τραγουδιών εναρμονισμένων για τετράφωνη χορωδία και ορχήστρα, καθώς και συνθέσεις έντεχνης μουσικής.

Παράλληλα με την εκδήλωση εγκαινιάστηκε  και έκθεση εικαστικών έργων στο φουαγιέ του σχολείου, η οποία αφορά στην προβολή της καλλιτεχνικής- ερασιτεχνικής και μη-δημιουργίας γονέων-καλλιτεχνών του Μουσικού σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Μπατζιανούλης Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων, Καραλαριώτου Ρένα, Δημοτική Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, Δαούλας Θωμάς, Δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος σχολικών επιτροπών Λαρίσης, Τσιάνος Κωνσταντίνος, καλλιτεχνικός διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το μουσικό ραντεβού του σχολείου με  το κοινό της πόλης μας ανανεώνεται στο Κηποθέατρο στις 12 Μαΐου 2015.