Την επανεξέταση της πολιτικής της ΔΕΥΑΛ, όσον αφορά στις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι πολίτες που δεν εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους, ζητάει με παρέμβασή της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου. 

Το Θέμα είχε αναδείξει  πρόσφατα  δημοσίευμα του τοπικού τύπου προκαλώντας τότε την κατηγορηματική διαβεβαίωση τόσο της ΔΕΥΑΛ όσο και της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με τις όποιες αφαιρέσεις υδρομέτρων γίνονται σε μεγάλες οφειλές και στους  "αδιάφορους"

Η Δημοτική παράταξη Λάρισα Νέα Αρχή΄΄  καλεί την διοίκηση της ΔΕΥΑΛ  να σταματήσει   να βλέπει τους οφειλέτες  "αδιάφορους" πολίτες   και να εξετάζει  όπως άλλωστε οφείλει  την κάθε περίπτωση χωριστά  δείχνοντας την ανάλογη ευαισθησία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά σήμερα.

Σε σχετική δήλωση η κα Καραλαριώτου αναφέρει:

"Η  δημοτική παράταξη  ΄΄ Λάρισα Νέα Αρχη ΄΄, έγινε δέκτης καταγγελιών , αναφορικά με την ακολουθουμενη τακτική της ΔΕΥΑΛ να προβαίνει σε διακοπή της υδροδότησης ή και σε  αφαίρεση υδρομέτρων σε περιπτώσεις  που πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές οφειλές τους ,χωρίς καμία ενημέρωση . Κάτοικοι της Φαλάνης συγκεκριμένα κατήγγειλαν στον εκλεγμένο σύμβουλο της παράταξης  μας κ. Ρένο Καρυωτη ότι τους διακόπηκε η σύνδεση  χωρίς να έχουν καμία ειδοποίηση . Σε μια περίπτωση μάλιστα ενώ υπήρχε στην οικογένεια άρρωστο παιδί   .

Είναι απολύτως ξεκάθαρο πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνουμε τα στραβά μάτια στην αδιαφορία και στην ασυνέπεια εκείνων των πολιτών που ενώ διαθέτουν τη δυνατότητα, είτε αμελούν, είτε δεν θέλουν να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους. Από την άλλη όμως, εξαιτίας των πολύ δύσκολων καταστάσεων που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά θα πρέπει να είμαστε ελαστικοί σε περιπτώσεις που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και ιδιαίτερα όταν υπάρχει θέμα υγείας στην οικογένεια . Γι’ αυτό τον λόγο ,  καλώ τον Δήμαρχο Λαρισαίων,  και πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ, κ. Καλογιάννη να φέρει άμεσα προς συζήτηση στο ΔΣ της επιχείρησης το θέμα ώστε να επανεξεταστεί συνολικά η πολιτική των κυρώσεων για τους μη συνεπείς και να ξεκινήσει επιτέλους μια σοβαρή καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν γνωρίζουν τι ισχύει και τι δικαιούνται . 

Αυτό συνιστά κοινωνική πολιτική και κοινωνική ευαισθησία ΄΄.