Υπεργολάβος της Αμερικανικής εταιρείας εξοπλιστικών συστημάτων Lockheed, υπήρξε ο Λαρισαίος πρώην Γ.Γ. του Δήμου Λαρισαίων και νυν Γ.Γ. του Υπ. Εθνικής Άμυνας Γιάννης Ταφύλης, με βάση σχετικά έγγραφα που δημοσιεύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με τη εφημερίδα ο Ταφύλης, που είναι απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, είχε την ιδιότητα του project manager σε έργο για αντισταθμιστικά ωφελήματα που τελικά υλοποιήθηκε μόνο μερικώς με αποτέλεσμα το θέμα να φτάσει στη Βουλή.

Μάλιστα ο σημερινός γ.γ. του ΥΠΕΘΑ είχε καταγγελθεί παλιότερα από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για «σχέσεις με εταιρίες εξοπλισμών» αλλά καλύφθηκε πλήρως από τον τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «ως εξαίρετος αξιωματικός».

Ο φάκελος με τις καταγγελίες για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ύψους 31,5 εκ. δολάρια πήγε στις 11 Σεπτεμβρίου 2014 στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, η οποία τον διαβίβασε στον αρμόδιο ανακριτή που διεξάγει την σχετική έρευνα. Παρόλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του πρωθυπουργού τοποθέτησε τον Ταφύλη δίπλα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο τελευταίος, ερωτώμενος σήμερα το πρωί από το Μέγκα για το επίμαχο δημοσίευμα κάλυψε μερικώς τον Ταφύλη λέγοντας ότι σήμερα «δεν έχει εμπλοκή στα εξοπλιστικά θέματα αλλά είναι επιφορτισμένεος μόνο με το προσωπικό του ΥΠΕΘΑ».