Δεν έχει βγάλει ποτέ χρήματα στο εξωτερικό όπως αναφέρουν ιστολόγια. Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος, επισκέφθηκε χθες, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), τον διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υποστράτηγο κ. Μάνο Σφακιανάκη.

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο. Αιτία της προσφυγής του στη Δικαιοσύνη αποτέλεσαν αναρτήσεις τόσο σε ιστοσελίδες όσο και σε προφίλ facebook υποτιθέμενης «λίστας» πολιτικών προσώπων, που φέρονται να έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του ιδίου.

Παράλληλα, θα κατατεθεί αγωγή εις βάρος των διαχειριστών των εν λόγω ιστοσελίδων και προφίλ facebook, ενώ οι αποζημιώσεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς σε Ιδρύματα της Λάρισας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χαρακόπουλος, από τις 29/06/15, έχει καταθέσει, με άλλους 13 συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με την οποία ζητά να πληροφορηθεί εάν υπάρχουν υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές που μετέφεραν χρήματα σε πιστωτικά ιδρύματα εκτός Ελλάδος.