Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς τις ζέστες διαδέχονται βροχοπτώσεις με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που στη Θεσσαλία θα διαρκέσει όλο το τριήμερο... Ειδικότερα η αλλαγή του καιρού στη Θεσσαλία αναμένεται από σήμερα το απόγευμα, ενώ το βράδυ θα έχουμε κατά τόπους και καταιγίδες.

Σήμερα στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Αντίθετα, στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 22/08/2015

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά διαστήματα ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.