Ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ζήτησε σε προεκλογική του ομιλία στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Ο λαός μας δεν θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους εκπροσώπους των δανειστών, της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας, να βάζουν ξανά τρικλοποδιές στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι το δίλημμα της Κυριακής είναι η Ελλάδα των πολλών ή η Ελλάδα των λίγων. Για την απόφασή του η μία από τις εκλογικές περιφέρειες που επέλεξε να είναι υποψήφιος είναι η Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Είναι ξεχωριστή τιμή για μένα προσωπικά η υποψηφιότητά μου ως βουλευτή στο νομό σας. Και δεν είναι μια υποψηφιότητα συμβολική. Είναι ουσιαστική. Είναι υποψηφιότητα μάχης για τους αγρότες του κάμπου, τους αυτοαπασχολούμενους, τον κόσμο της εργασίας και της δημιουργίας αυτού του νομού».

«Η συμφωνία της 12ης Ιουλίου αφήνει ανοιχτά πεδία διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και μίλησε για την επιμονή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία «καταφέραμε και αφήσαμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου. Είναι η μάχη που θα δώσουμε μαζί. Για να δώσουμε τις λύσεις που μας πάνε μπροστά. Γιατί μόνο εμείς ξέρουμε και μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη».

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η συμφωνία που υπογράφηκε στις 12 Ιουλίου έχει και δυσκολίες. «Απέτρεψε, όμως, την κοινωνική και οικονομική καταστροφή. Ανέτρεψε το σχέδιο του Grexit. Και επιτρέπει να πάρει ανάσα η χώρα». 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ και στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όταν μίλησε για την πρόσληψη 4.500 ανθρώπων για την στελέχωση της υγείας. «Είναι όλοι αυτοί που η ΝΔ θεωρεί "άχρηστους". Και ακούσαμε προχθές, εξέχοντες πρώην υπουργούς, να προσθέτουν στους "άχρηστους" και τους αστυνομικούς. Να τους απαξιώνουν έναντι των σεκιουριτάδων». 

Ακόμη, μίλησε για οικονομική ολιγαρχία και κατεστημένο της διαπλοκής ου συσπειρώνονται ανοιχτά γύρω από τη ΝΔ, και τόνισε: «Ο λαός μας έχει ξεκάθαρα μία επιλογή: Να συσπειρωθεί γύρω από τη μόνη πολιτική δύναμη που τους τρομάζει. Γιατί απειλεί τα συμφέροντά τους με πράξεις, όχι στα λόγια. Με στόχο να βάλει τέλος στα προνόμιά τους». 

Νωρίτερα ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε στο δημαρχείο της Λάρισας με τον Απόστολο Καλογιάννη (ΕΙΚΟΝΕΣ).