Γνωριμία με τον ισπανόφωνο κόσμο θα έχουμε την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαρτίου, στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO και το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. 

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει χορό σε ρυθμούς Paso doble-Flamenco belly dance- Reggaetón Tango, salsa από τους μαθητές του HISPAMUNDO και χορογραφίες της δασκάλας χορού Ναταλίας Αποστολίδου, αλλά και βίντεο που επιμελήθηκαν οι υπεύθυνοι του Ινστιτούτου  Ευάγγελος Ρούντος και  Eva Cánovas, για την Αργεντινή,  Κούβα,  Ισπανία, τον πολιτισμό, τη γλώσσα, τη τέχνη, τις γεύσεις του ισπανόφωνου κόσμου .

Ένα τριήμερο μουσικό ταξίδι υπόσχονται να μας χαρίσουν, καταξιωμένοι καλλιτέχνες, η τάξη μονωδίας αλλά και η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας με  τον  "Ματωμένο γάμο" του  Μάνου Χατζιδάκι - Έξι τραγούδια για το ομώνυμο θεατρικό έργο του F. G. Lorca σε ελληνική απόδοση του Νίκου Γκάτσου. Επεξεργασία για Μικτή χορωδία και πιάνο: Δημήτρης Καρβούνης. Στο πιάνο η  Ιωάννα Σιοπούδη. Διευθύνει ο Δημήτρης Καρβούνης 

 Το  Festival Hispánico “Do Re Mi” θα πλαισιώνεται και με δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών που θα επισκεφθούν την Κυριακή 8 Μαρτίου το απόγευμα το ωδείο και τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τις κατασκευές τους τον διάσημο ισπανό ζωγράφο Πάμπλο Πικάσο. Μία ευγενική προσφορά του  Πολυχώρου  Δημιουργικής Έκφρασης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΤΑ» της κας Άννα Μανιάτη – Τσιάρα και του βιβλιοπωλείου «Θ.Δ. Στεργιούλας» το οποίο  λειτουργεί από το 1996 στη Νεάπολη Λάρισας στην οδό Καραολή – Δημητρίου 2.

Όλα τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για τη στήριξη των δράσεων του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 

Πληροφορίες : Στο Ινστιτούτο Ισπανικής Γλώσσας και Πολιτισμού Λάρισας HISPAMUNDO - Παπαναστασίου 33 τηλ : 2410.251920 http://hispamundo.gr  και στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας - Πλατεία Λαού τηλ : 2410.536886