Σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό θα εκτεθεί σε λίγες ημέρες η ακίνητη περιουσία της εταιρίας που είχε στην κατοχή της την κατασκήνωση στη Βελίκα, εκεί όπου το καλοκαίρι του 2009 είχαν βρει τραγικό θάνατο δύο 9χρονα κορίτσια από πνιγμό. Ο χώρος της κατασκήνωσης έχει ερημώσει τα τελευταία χρόνια καθώς είχε ανασταλεί η άδεια λειτουργίας και τα συσσωρεμένα χρέη της εταιρείας έφεραν αυτή την εξέλιξη.

Για τους υπευθύνους της εταιρείας εκκρεμεί και το Εφετείο στο οποίο έχουν προσφύγει μετά την αρχική καταδίκη τους. Συγκεκριμένα, στις 17-10-2013 καταδικάστηκαν επτά άτομα για την συγκεκριμένη υπόθεση. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έχει καταδικάσει τους δύο συνιδιοκτήτες της κατασκήνωσης σε συνολική ποινή φυλάκισης 6 ετών τον καθένα, τον αρχηγό της κατασκήνωσης και τον υπεύθυνο επόπτη ασφαλείας της κολυμβητικής δεξαμενής σε συνολική ποινή φυλάκισης τεσσεράμισι ετών τον καθένα.

Επιπλέον έχουν καταδικαστεί και τα τρία μέλη της επιτροπής καταλληλότητας για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας λειτουργίας των παιδικών εξοχών, σε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, τον καθένα. Για τους δύο πρώτους καταδικασθέντες είχε μετατρέψει την ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως και για τους υπόλοιπους πέντε την είχε αναστείλει επί τριετία.

Κι όλα αυτά για μια… στιγμή.