Mε συγκλονιστικό τρόπο ευχαρίστησε η μητέρα της 1,5 έτους Ραφαέλας, η οποία νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, τον υπουργό Υγείας, κ. Π. Κουρουμπλή, κατά τη σημερινή επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση και αντιπροσωπεία γιατρών και νοσηλευτών.

Η υπόθεση της μικρής Ραφαέλας είχε συγκινήσει προ μηνών το πανελλήνιο. Τον περασμένο Οκτώβριο, το μόλις 9 μηνών τότε κοριτσάκι, τραυματίστηκε σοβαρότατα σε τροχαίο. Η μικρή υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χρειάστηκε να υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αρχικά στο Νοσοκομείο Λάρισας και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο.

Το κοριτσάκι, όμως, προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Η μεταφορά του παιδιού σε κλινική του εξωτερικού, προκειμένου να της παρασχεθεί η απαραίτητη νοσηλεία, για να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη, καθώς και η κάλυψη των εξόδων νοσηλείας της Ραφαέλας σε κλινική της Γερμανίας χρειάζονται ωστόσο σχετική απόφαση από την αρμόδια επιτροπή του ΙΚΑ.

Η Αντιγόνη Γάτου ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή που έδωσε εντολή να μεταφερθεί η μικρή της κόρη σε νοσοκομείο του εξωτερικού προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.

Όπως σημειώνει η κ. Γάτου, ο υπουργός Υγείας επενέβη τέσσερις φορές για να επιτευχθεί η διασυνοριακή μεταφορά του μωρού, ενώ πλήρωσε και για τη ναύλωση του αεροσκάφους προκειμένου να μεταφερθεί η μικρή Ραφαέλα στη Γερμανία.

Παράλληλα, έδωσε εντολή να προχωρήσει η μεταφορά και από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, ενώ το μόνο που μένει είναι η έγκριση του υπουργείου Υγείας της Γερμανίας.