Το θέμα του επικείμενου δημοψηφίσματος και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη θέτουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Θεσσαλίας Κ. Καραμπάτσας και Κ. Τύμπας, οι οποίοι καταλήγουν ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να πάρει ανοιχτά θέση ΥΠΕΡ του ΝΑΙ στην Ευρώπη.

Νωρίτερα σήμερα για το ζήτημα του δημοψηφίσματος υπέβαλε την παραίτησή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας η Άσπα Σουλούκου της παράταξης Καλογιάννη.

Η πρότασή τους έχει ως εξής:

Προς

 τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κον Γρ. Παπαχαραλάμπους

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για ένταξη στην ημερησία διάταξη της σημερινής συνεδρίασης κατεπείγοντος θέματος σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα της 5/7/2015».

κ. Πρόεδρε,

με την παρούσα μας ζητούμε να εντάξετε προς συζήτηση, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης με τη διαδικασία του κατ'επείγοντος, το μείζον ζήτημα που έχει προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα σχετικά με το επικείμενο δημοψήφισμα και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

Φρονούμε ότι κανείς, απ'οποιοδήποτε μετερίζι και αν βρίσκεται, δεν έχει δικαίωμα να σιωπήσει. Ιδιαίτερα ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης τον οποίον και υπηρετούμε πρέπει σύμφωνα με το θεσμικό του ρόλο και ενόψει των ιστορικών στιγμών που περνάει η χώρα μας να πάρει σαφή και ανοιχτή θέση ΥΠΕΡ του ΝΑΙ στην Ευρώπη.

Λάρισα 30/6/2015

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Κων/νος Τύμπας                                                                     Κων/νος Καραμπάτσας