Την Κυριακή διεξάγεται ο Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πιάνου του Δ.Ω.Λ. Με τη λήξη των ακροάσεων κατά την αναμονή των αποτελεσμάτων (ώρα 19:30), η συμφωνική ορχήστρα υπο τη διεύθυνση του Χρήστου Κτιστάκη θα παίξει μέρος από το 3ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του L. V. Beethoven, με σολίστ τη Μελίνα Τσινάβου.

Η σύμπραξη αυτή γίνεται στο πλαίσιο της ανάδειξης των ταλαντούχων νέων που διακρίνονται στους διαγωνισμούς του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Η Μελίνα Τσινάβου γεννήθηκε στις Σέρρες το 1992. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο στην ηλικία των 7 ετών στον Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στην τάξη του κ. Γαληνού. Στην ηλικία των 16 ετών έγινε δεκτή κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη κ. Π. Δημητριάδη) , ενώ ένα χρόνο αργότερα συνέπραξε με την ορχήστρα εφήβων του Κ.Ω.Θ., έπειτα από εσωτερικό διαγωνισμό.

Σήμερα φοιτά στο Γ΄ έτος Ανωτέρας του Κρατικού Ωδείου στην τάξη του κ.Γ.Κυράτσου, συμμετέχοντας παράλληλα σε σεμινάρια και καλοκαιρινές ακαδημίες στην Ελλάδα και στην Γερμανία. Έχει μελετήσει με τους Alfredo Perl (Bayarische Musikakademie Hammelburg) , Catherine Vickers και Michael Hauber (International Sommerakademie Seeheim Jugenheim), Pi-hsien Chen, Δ.Τουφεξή(σεμινάρια Κ.Ω.Θ.) , Γ.Χατζηνίκο κ.ά., ενώ από το 2012 μελετά συστηματικά με την κ.Δόμνα Ευνουχίδου. Παράλληλα, φοιτά στο 3ο έτος της Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.