Την κουκουβάγια επέλεξαν φέτος ως σύμβολο υποδοχής των νέων εκπαιδευόμενων οι δευτεροετείς εκπαιδευόμενοι του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί στη φυλακή Λάρισας. 

Όπως εξήγησε ένας εκπαιδευόμενος, ο Μιχάλης Π., η κουκουβάγια είναι ένα νυκτόβιο πτηνό, αφού δραστηριοποιείται στις ώρες που οι περισσότεροι κοιμούνται και η φύση ησυχάζει. Και η γνώση θέλει ηρεμία, ησυχία, απομόνωση για να αποκτηθεί. Επίσης, η κουκουβάγια βλέπει πράγματα που οι περισσότεροι αδυνατούν να δουν. Όπως και οι πραγματικά σοφοί βλέπουν αυτά που οι περισσότεροι αδυνατούν να δουν, την αθέατη πλευρά των πραγμάτων. Έτσι, κατασκεύασαν μια κουκουβάγια που στέκεται πάνω σε έναν κίονα και προσέφεραν 66 μικρές κουκουβάγιες που στο πίσω μέρος τους έκρυβαν μία ευχή ή συμβουλή για καθένα από τους νέους εκπαιδευόμενους. Ένας άλλος εκπαιδευόμενος, ο Ηλίας Μ., μίλησε στους συνεκπαιδευόμενούς του για την αξία να φοιτά κανείς σ' αυτό το ιδιαίτερο σχολείο με συγκινητικές αναφορές στη φυλάκιση των σωμάτων και στην απόδραση των ψυχών. Της τελετής υποδοχής προηγήθηκε αγιασμός που τελέστηκε από τον ιερέα της φυλακής π. Νικηφόρο Κοντογιάννη. 

Ανάμεσα σ’ αυτούς που χαιρέτισαν στην τελετή υποδοχής ήταν και ο Διευθυντής του Εσπερινού Σχολείου Λάρισας κ. Χ. Τσιτσιβάς στο σχολείο του οποίου έκαναν ομαδική εγγραφή για πρώτη φορά απόφοιτοι του ΣΔΕ για να συνεχίσουν τη φοίτηση σε λυκειακές τάξεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι αντιδήμαρχοι Δ. Δεληγιάννης και Αλ. Μπατζιανούλης, η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, η Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Χρ. Βουλγαράκη, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης και πολλοί εκπαιδευτικοί της τυπικής εκπαίδευσης και της εκπαίδευσης ενηλίκων.