Τις δυνατότητες αύξησης των τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα συζήτησε η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών κατά τις συναντήσεις που είχε στην πρωτεύουσα της Ταιβάν, την Ταιπέι, με στελέχη της κυβέρνησης, της βουλής αλλά και φορείς.

Η ελληνική αποστολή που αποτελείτο από τους βουλευτές: Λαρίσης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο, Καρδίτσης κ. Κώστα Τσιάρα, Καβάλας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο και Κοζάνης κ. Γιώργο Κασαπίδη, στις συναντήσεις που είχε με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Kai-Chin CHAN και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ταιβάν εξέτασε τις προϋποθέσεις για την βελτίωση του τουριστικού ρεύματος από την Ταιβάν στην Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε, πολλοί Ταϊβανέζοι επιλέγουν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας πτήση από την Ταιπέι για την Αθήνα. Ιδιαίτεροι προορισμοί αποτελούν τα νησιά, με πρώτη τη Σαντορίνη. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σε παρέμβασή του αναφέρθηκε και στις ομορφιές του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλίας που συνδυάζει βουνό και θάλασσα σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά την παραμονή τους στην Ταϊβάν, οι Έλληνες βουλευτές, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Vanessa Yea-ping SHIH, τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Shih-Chao CHOU, τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Chu-Chia LIN, τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας κ. Dong-Chong HSIOU, το Σύνδεσμος Εισαγωγέων-Εξαγωγέων και τη Διευθύντρια του γραφείου Οικονομικών και Εμπορίου της ΕΕ κ. Viktoria Lövenberg.

Η ελληνική αντιπροσωπεία, που επισκέφθηκε την Ταιβάν μετά από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι στην Αθήνα, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πρότυπες αγροτοβιοτεχνικές μονάδες παραγωγής λουλουδιών (ορχιδέας), καφέ, αλλά και αλκοολούχων ποτών, όπως και εταιρείες προώθησης καλλυντικών με πρώτες ύλες αρωματικά φυτά που παράγονται στην Ελλάδα.