Νέα δήλωση έκανε πριν από λίγο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης με την οποία ανασκευάζει τη χθεσινή του ανακοίνωση πως στο δημοψήφισμα της Κυριακής θα ψηφίσει "ΝΑΙ" παρά την κυβερνητική γραμμή, τονίζοντας σήμερα πως τελικά προτείνει την αποχή.

Σημειώνεται πως στα... χνάρια του Λαρισαίου βουλευτή βαδίζουν σήμερα άλλοι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ από όλη τη χώρα, οι οποίοι καλούν τον κόσμο ένας ένας να ψηφίσει "ΝΑΙ" την Κυριακή. Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι χθες οι ΑΝΕΛ Λάρισας "άδειασαν" τον βουλευτή του Νομού, επιμένοντας στο "ΟΧΙ". 

Διαβάστε τη δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη για την αποχή:

Επειδή πολλά ΜΜΕ έχουν διαστρεβλώσει κάποιες από τις απόψεις μου, θα ήθελα να διευκρινίσω, προς αποκατάσταση της αλήθειας, ότι αν τελικά το επερχόμενο δημοψήφισμα  δεν ακυρωθεί τότε η απάντηση στην ερώτηση «τι ψηφίζω» είναι «αποχή». Η αποχή από την ψηφοφορία, στα πλαίσια και της κατάστασης που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες, θεωρείται επιτακτική ανάγκη. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν δηλώσει κατηγορηματικά κατά την προεκλογική περίοδο ότι είναι το «Αναγκαίο Καλό» σε μια κυβέρνηση, επειδή αποτελεί την πυξίδα στις περιπτώσεις εκείνες που η κυβέρνηση χάσει τον προσανατολισμό της ή το χέρι βοηθείας που θα σηκώσει τα εμπόδια που θα έβρισκε μπροστά της όταν ο προσανατολισμός είναι σωστός. 

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η πορεία προς ένα δημοψήφισμα, εν μέσω  επιβολής capital controls,  και με την αγωνία του κόσμου για την επόμενη μέρα στο κόκκινο, αποτελούν εμπόδια στη σωστή πορεία της χώρας. 

Η πυξίδα, για να μη χαθεί ο προσανατολισμός της κυβέρνησης, δείχνει στην κατεύθυνση της ακύρωσης του δημοψηφίσματος. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως χέρι βοηθείας στη σωστή πορεία της κυβέρνησης οφείλει να αποτρέψει ένα νέο διχασμό. 

Σήμερα όλοι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ίσως αξίζει  να μη μάθουμε ποτέ αν η κάλπη θα έβγαζε ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Και αξίζει γιατί και στη μία περίπτωση και στην άλλη  δίνουμε όπλα σε όσους πολεμούν τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών. 

Είμαστε ισότιμοι στην Ε.Ε. και ως ισότιμοι θα διαπραγματευτούμε, μέχρι να γίνει κατανοητό τόσο στους εταίρους όσο και στην Διεθνή κοινή γνώμη το δίκαιο των αιτημάτων των Ελλήνων.  Δεν χρειάζεται αποτέλεσμα δημοψηφίσματος που θα γεννηθεί έχοντας πατέρα το φόβο και μητέρα τα ΑΤΜ.