Ποιοι είναι οι 11 υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λάρισας:

Βαγενά Άννα  (Ηθοποιός)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Λάρισα, όπου και τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε στις σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» (Κάρολος Κουν) καθώς και του «Εθνικού Θεάτρου». Επίσης φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρωτοστάτησε στη δημιουργία του «Θεσσαλικού Θεάτρου». Είναι παντρεμένη με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και έχουν δύο κόρες.

Γελαλής Δημήτριος (Οικονομολόγος)

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (2012-σήμερα), οικονομολόγος. Γεννήθηκε στη Βερδικούσια Ελασσόνας το 1958. Πτυχιούχος Παν/μίου Μακεδονίας (Ανώτατη Βιομηχανική Σχολή Θεσσαλονίκης). Έχει διατελέσει: Πρόεδρος και μέλος 7ου ΠΤ (Θεσσαλίας) Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδας, Πρόεδρος & γραμματέας Ένωσης Λογιστών Ν. Λάρισας, μέλος ΓΣ Ομοσπονδίας Λογιστών Ελλάδας, μέλος Συνδέσμου Υπαλλήλων Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, μέλος ΟΚΕ Ν. Λάρισας, μέλος “Ένα καράβι για τη Γάζα” και του Κοινωνικού Φόρουμ. Υποψήφιος σε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στο Ν. Λάρισας. Ενεργό μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Έγγαμος με 2 παιδιά.

Γιαλαμάς Δημήτρης «Τάκης» (Δημοτικός υπάλληλος)

Γεννήθηκε το 1952 στην Κοιλάδα Λάρισας. Είναι παντρεμένος, έχει μία κόρη και εργάζεται στο Δήμο Λάρισας. Ενεργό μέλος του αριστερού συνδικαλιστικού κινήματος, δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1978 στην Αθήνα. Από το 1979 και μέχρι το 1998, εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου διετέλεσε Γενικό Γραμματέας του και Αντιπρόεδρος. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ. Από το 1999 μέχρι και σήμερα μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου ν. Λάρισας και του ΓΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Στέλεχος ΣΥΝ και πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής. Μέλος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λάρισας με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014).

Δημητρακόπουλος Ευάγγελος (Λογιστής)

Γεννήθηκε το 1960 στη Βαμβακού Φαρσάλων και από το 1987 κατοικεί μόνιμα στα Φάρσαλα. Εργάστηκε για 30 χρόνια μέχρι το 2013 ως προϊστάμενος λογιστηρίου του εκκοκκιστηρίου της “ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ”” και από το 2013 συνεχίζει με την ίδια ιδιότητα στο εκκοκκιστήριο της “SKL – ΑΦΟΙ ΣΚΛΑΠΑΝΗ – ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΑ ΑΤΒΕΕ” στην Πασχαλίτσα Καρδίτσας. Από το 1999 και έως το 2010 υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλοτε από την μεριά της συμπολίτευσης από το πόστο του αντιδημάρχου και άλλοτε της αντιπολίτευσης. Υποψήφιος Δήμαρχος Πολυδάμαντα το 2006, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη “Θεσσαλών Δύναμη” (2010 – επικεφαλής Απ. Παπατόλιας) και με το “Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία” (2014 – επικεφαλής Η. Διώτη)).

Διώτη Ηρώ (Οικονομολόγος)

Βουλευτίνα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας (2009-σήμερα), οικονομολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και μεγάλωσε στη Λάρισα. Πτυχιούχος Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών & Πολιτικών Σπουδών Παν/μίου Μακεδονίας. Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ 2009-2012, 2012-2014). Περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Λάρισας, υποψήφια Περιφερειάρχης-επικεφαλής παράταξης “Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία”. Μέλος Διαρκούς Μόνιμης Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος (αντιπρόεδρος), Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων. Έχει διατελέσει υπεύθυνη Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ για το ΥΠΕΚΑ. Δραστηριοποιείται σε κινήματα πόλης και αντιρατσιστικές κινήσεις. Έχει διατελέσει μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ και είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Παντρεμένη με ένα παιδί.

Ζωγράφος Βασίλειος (Εκπαιδευτικός ΠΕ, διευθυντής 9ου Δ.Σχ. Λάρισας)

Γεννήθηκε στο Γυργογύρι Τρικάλων, ζει μόνιμα στη Λάρισα και είναι παντρεμένος με τη θεολόγο καθηγήτρια Δέσποινα Πατσιατζή. Επί σειρά ετών συνδικαλιστής, εκλεγμένος στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ. Λάρισας “Κ. Κούμας” και στο ΝΤ Λάρισας της ΑΔΕΔΥ. Διετέλεσε Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Ενεργό μέλος του φιλειρηνικού κινήματος και επί πολλά έτη πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ). Ασχολήθηκε ενεργά με την Τ.Α., επανειλημμένα υποψήφιος και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων. Μέλος της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ από το 1990 μέχρι το 2012.

Καριπίδης Ιωάννης  (Οφθαλμίατρος)

Γεννήθηκε στην Ελασσόνα το 1959. Αποφοίτησε από το Λύκειο Ελασσόνας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ με ειδίκευση στην Οφθαλμολογία. Από το 1991 ζει και εργάζεται στην Ελασσόνα. Ιδρυτικό μέλος του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Μαντέλα και έχει δύο κόρες.

Καρυώτη Φωτεινή  (Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος)

Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987, μέλος της Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Απόφοιτος Τμήματος ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΘ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) Παν/μίου Θεσσαλίας στην «ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».

Παπαϊωάννου Άννα  (Εκπαιδευτικός ΔΕ)

Γεννήθηκε στη Λάρισα (1958) με γονείς το Ν. Παπαϊωάννου και τη Μ. Γαργαλιάνου. Κατάγεται από το Στόμιο. Καθηγήτρια Πληροφορικής – Μαθηματικών στο Δημόσιο σχολείο. Απόφοιτη Μαθηματικός (ΕΚΠΑ). Μέλος ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος (1975-79), ΣΥΡΙΖΑ (από 2012). Υποψήφια Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων. Μέλος ΕΛΜΕ Λάρισας, Κοινωνικού Φροντιστηρίου ΕΛΜΕ, Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου «Τόπος Αλληλεγγύης», Πανελληνίου Συλλόγου Crohn και Ελκώδους κολίτιδας. Διαζευγμένη με μία κόρη φοιτήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών (Φλώρινα).

Σαμαράς Νικόλαος  (Αρχιτέκτων – Καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας)

Αρχιτέκτονας Μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας επί 27 χρόνια, ήδη (από το 2010) Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Θεσσαλίας. Υποψήφιος Δρ. Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Σύμβουλος Ανάπτυξης ΤΕΔΚ Ν. Λάρισας (1989-92), ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας (1995-6). Γ. Γραμματέας (1995-2002) & Πρόεδρος Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Λάρισας (2002-03). Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας με την «Οικολογική Θεσσαλία».

Σαρρής Ματθαίος «Μάνθος» (Ελεύθερος επαγγελματίας)

Ιδιοκτήτης-Διευθυντής γραφείου υπηρεσιών της Λάρισας από το 1991 έως σήμερα. Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας, μέλος Ε.Ε. του ΔΣ της Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας (ΠΕΔ/Θ).Ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διετέλεσε γραμματέας της ΝΕ Λάρισας. Μέλος Γραμματείας Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας, εκλεγμένο μέλος του Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα τελευταία χρόνια έχοντας στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη και για την Αυτοδιοίκηση στη Λάρισα, είχε σημαντική συμβολή στη δημιουργία της «Συμπαράταξης Λαρισαίων» με επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη.