Σύσκεψη του ΕΚΝΛ με Δ.Σ σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που έχουν εργαζόμενους στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 23/11/2015, ώρα 7 μ.μ, στο ΕΚΝΛ. 

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: 

“Η κυβέρνηση προετοιμάζει νέο χτύπημα σε ότι απέμεινε στην Κοινωνική ασφάλιση με την κατάθεση νομοσχεδίου τις επόμενες ημέρες. Ιδιαίτερο κομμάτι της κοινωνικής ασφάλισης που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους είναι ο θεσμός των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων (ΒΑΕ).

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα θιγούν από τις αντιασφαλιστικές αλλαγές οι εργαζόμενοι στα ΒΑΕ, διαχρονικά ο θεσμός των ΒΑΕ έχει μπει στο στόχαστρο του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. Ο κίνδυνος να χτυπηθούν τα ΒΑΕ είναι υπαρκτός και επιβεβαιώνεται από τις συζητήσεις που γίνονται προηγούμενα αλλά και σήμερα για τον αποχαρακτηρισμό επαγγελμάτων με μεγάλες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης στο Eurogroup και η συμφωνία για ξεδίπλωμα αυτής της επίθεσης, πατώντας πάνω στις παρεμβάσεις προηγούμενων κυβερνήσεων για τα ΒΑΕ, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται το πώς και σε ποιο χρόνο θα εκδηλώσει την επίθεση.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί όλα σας καλεί στην σύσκεψη που οργανώνει την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, ώρα 7 μ.μ, στην ισόγεια αίθουσά του, με θέμα:  «Η επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση από τη σκοπιά των εργαζομένων στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.  Οργάνωση της πάλης για την προστασία της ζωής των εργαζομένων, την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεων».

Η παρουσία όλων των μελών των Δ.Σ των σωματείων είναι αναγκαία”.