Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (20) πακέτα τσιγάρων και (3) τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, βάρους (50) γραμμαρίων η καθεμία, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ένσημα φορολογική ταινία.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συλληφθέντα, αλλά και σε βοηθητικό χώρο αυτής, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

(269) πακέτα λαθραίων τσιγάρων και

(12) τυποποιημένες συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους (50) γραμμαρίων η καθεμία.

Επιπλέον, από την κατοχή του 44χρονου κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (405) ευρώ, ως προερχόμενο την πώληση των προαναφερόμενων αφορολόγητων καπνικών ειδών. 

Οι κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων και καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Λάρισας για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. 

   

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.