«Σε ένα περιβάλλον «λίμνασης εντός Ευρωζώνης» που στην καλύτερη περίπτωση οδηγείται η Χώρα  από την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, η  πορεία των πραγμάτων  και στην  πόλη μας θα είναι δύσκολη για το επόμενο  διάστημα.  Αν στην παραπάνω εκτίμηση προσθέσουμε και την πολιτική μιας άνευρης και χωρίς όραμα  Δημοτικής Αρχής η κατάσταση  περιπλέκεται ακόμη περισσότερο.

Γι ‘ αυτό η δική μας παράταξη , η «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την  ήρεμη και δημιουργική  δύναμη παρέμβασης , πάνω στην οποία θα μπορούν να στηριχτούν οι πολίτες για να αναδείξουν τα προβλήματα τους επιζητώντας διεξόδους». Αυτό τόνισε ο Έκτορας Νασιώκας μιλώντας στην συνεδρίαση της Διευρυμένης Διοικούσας Επιτροπής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης  ‘’ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ’’.

« Οι επτά μήνες θητείας   αποτελούν ένα μικρό αλλά αρκούντως αντιπροσωπευτικό δείγμα γραφής  του τρόπου που πολιτεύετε η νέα Δημοτική Αρχή. Οι πολίτες καταλαβαίνουν  ότι συνεχίζεται μια ίδια και απαράλλαχτη πολιτική με αυτή που για πολλά χρόνια ασκούνταν στη Λάρισα.  Ακολουθείται με ευλάβεια η πεπατημένη, τόσο στην ουσία της διοίκησης όσο και στο ύφος της εξουσίας.  Ο προϋπολογισμός   του Δήμου για παράδειγμα,  ήταν τόσο πρόχειρος ούτως ώστε τροποποιήθηκε για πολλοστή φορά  μέσα στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου. Σχέδιο πενταετούς προγράμματος δεν  είδε το φως της δημοσιότητας παρά τη ρητή δέσμευση του κ. Δημάρχου  ότι  θα ψηφιζόταν στην αρχή του χρόνου.

Ο προυπολογισμός της ΔΕΥΑΛ ήταν  χωρίς έμπνευση και αναπτυξιακή προοπτική, ενώ παράλληλα δεν υπήρξε κανένας απολογισμός του τι παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη. 

Στο θέμα Κατρούγκαλου ο Δήμος εκτέθηκε στο βωμό κομματικών προτιμήσεων και η Δημοτική Αρχή κλήθηκε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η ‘’ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ’’ πρώτη από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης,  είχε διαφοροποιηθεί ξεκάθαρα και προσπάθησε με τη θέση της να διαφυλάξει το Δήμο.

Η παράταξή μας, αφού ολοκλήρωσε την οργανωτική της ανασυγκρότηση, με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες και συγκρότησε τις ομάδες δουλειάς, είναι τώρα έτοιμη να υλοποιήσει τα επόμενα βήματα του προγραμματισμού της. Ήδη, μετά το ΠΑΣΧΑ, θα ξεκινήσει επισκέψεις διαλόγου σε γειτονιές και χωριά.»