Μεγάλη συναυλία-αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου και ώρα 20.30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής υπό τη Διεύθυνση του Γιώργου Μηνά και του Marian Wolny και πολλών καλλιτεχνών όπως των : Δημήτρη Τσιαβέ, Ευλαμπία Ντούλα, Χρήστου Πούρικα και Μαριάννα Ζάχου. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δ.Ω.Λ. Διεύθυνση- Διδασκαλία : Δημήτρης Καρβούνης και οι : Artur Motyka –Σαξόφωνο, Αντώνης Ζαφειρίου- πλήκτρα, Κώστας Ταμβακάς- μπάσο και Λουκάς Αυγερινός- ηλ.κιθάρα.

Την εκδήλωση παρουσιάζει η Ευαγγελία Ράπτου- Στεργιούλα, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου του τμήματος Γλώσσας, Θεάτρου και Πολιτισμού.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας- 1ος όροφος Γραμματεία :

Τρίτη έως Παρασκευή 9.30-13.30 και 18.30-20.30

Σάββατο 11.30-13.30 και 18.30-20.30

Κυριακή 19.00-20.30

Πληροφορίες : 2410. 536886, 2410.531960

Μια ζωή …να η ευκαιρία…

Ο Γιώργος Κατσαρός γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 7 Μαρτίου 1934. Από επτά χρονών αρχίζει μαθήματα στο βιολί και στα θεωρητικά. Στα δέκα τέσσερα αρχίζει να μαθαίνει σαξόφωνο. Μέχρι να τελειώσει το γυμνάσιο γίνεται ο πρώτος σαξοφωνίστας της παλιάς Φιλαρμονικής της Κέρκυρας και ήδη μαζί με φίλους του μουσικούς έχουν φτιάξει την ορχήστρα τους παίζοντας σε αποκριάτικους χορούς, σε γάμους, με ρεπερτόριο βασισμένο στη νεοφερμένη τότε τζαζ.

Βρισκόμαστε στην δεκαετία του 1950 όταν ο Γιώργος Κατσαρός έρχεται στην Αθήνα και προετοιμάζεται να δώσει εξετάσεις στην Πάντειο και στην Νομική. Στα διαλείμματα από το διάβασμα συχνάζει στο καφενείο των μουσικών. Εκεί θα κλείσει την πρώτη του δουλειά στην Θήβα, για να ακολουθήσει μια ακόμα στην Χαλκίδα σε περιοδεύοντα θίασο, στην ορχήστρα ενός σημαντικού συνθέτη της εποχής του Θόδωρου Παπαδόπουλου.

Παράλληλα με τις σπουδές του στην Πάντειο και το Ωδείο Αθηνών, έρχεται η δεύτερη ευκαιρία στο πρόσωπο του μαέστρου Λυκούργου Μαρκέα, ο οποίος τότε συνεργαζόταν με μεγάλους του τραγουδιού όπως ο Τώνης Μαρούδας, Σώτος Παναγόπουλος, Καίτη Μπελίντα, Ρένα Βλαχοπούλου, Μάγια Μελάγια, Τρίο Μπελ Κάντο, Τρίο Καντσόνε και αρχίζει να παίζει μαζί του σε ορχήστρες σε καμπαρέ και επιθεωρήσεις πίστας. Φυσικά δεν δυσκολεύεται να διαλέξει τη μουσική εγκαταλείποντας ύστερα από δύο χρόνια την Πάντειο και αφού έχει υπηρετήσει την στρατιωτική θητεία του στην αεροπορία [παρέα με τον Τόλη Βοσκόπουλο και τον Ανδρέα Μπάρκουλη!]

Αρχίζοντας να.. «κολυμπάει» στα βαθιά νερά της Αθηναϊκής νύχτας το 1960 αναλαμβάνει την πρώτη του δουλειά ως μαέστρος σ ένα από τα σημαντικότερα μαγαζιά της Αθήνας, το «Πλακιώτικο σαλόνι». Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στις εξετάσεις που έχει προκηρύξει το Ελληνικό Ιδρυμα Ραδιοφωνίας. Ενορχηστρώνει δύο τραγούδια και ζητά από την εξαδέλφη του Νανά Μούσχουρη να τα ερμηνεύσει. Με αυτά τα τραγούδια περνά τις εξετάσεις και γίνεται ένας από τους μαέστρους της μεγάλης Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του ΕΙΡ.

Το 1961 η γνωριμία του με τον μεγάλο θεατρικό επιχειρηματία Βασίλη Μπουρνέλη ήταν η αρχή της θεατρικής του σταδιοδρομίας. Μαέστρος στο θέατρο «Κήπου» σε επιθεώρηση με πρωταγωνιστές τον Ορέστη Μακρή, Βασίλη Αυλωνίτη, Νίκο Σταυρίδη, Καίτη Μπελίντα, Μάγια Μελάγια, Σπεράντζα Βρανά.

Σε αυτή την πρώτη του παράσταση σαν μαέστρος, γνωρίζει την 16χρονη τότε χορεύτρια – μαθήτρια της σχολής «Ζουρούδη» – Μιρέλλα την οποία μετά από έξι χρόνια παντρεύεται και μαζί αποκτούν δύο παιδιά τον Αντώνη και τον Αλέξανδρο.

Ο Γιώργος Κατσαρός το 1966 πραγματοποιεί την πρώτη του συναυλία ως μαέστρος στο θέατρο «Κεντρικόν» με ερμηνευτές την Καίτη Μπελίντα, Λίτσα Διαμάντη, Στέλιο Περπινιάδη, Ρία Νόρμα, Μπάμπη Τσετίνη.

Στα χρόνια που ακολούθησαν η παρουσία του στα μουσικά πράγματα του τόπου μας ήταν έντονη και σημαντική: 1500 τραγούδια – τα περισσότερα μεγάλες επιτυχίες – μουσική για εκατό περίπου θεατρικές παραστάσεις, μουσική για εκατόν δέκα τρεις ταινίες, μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση. Περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες [65 πόλεις], Ρωσία, Γερμανία, Αγγλία, Καναδά, Αυστρία, Βουλγαρία, Αλβανία. Συνεργασίες με μεγάλα ονόματα του τραγουδιού: Ρένα Βλαχοπούλου, Τώνης Μαρούδας, Καίτη Μπελίντα, Μαρινέλλα, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Μητροπάνος, Βίκυ Μοσχολιού, Τζένη Βάνου, Γιάννης Καλαντζής, Δήμητρα Γαλάνη, Γιάννης Πουλόπουλος, Τόλης Βοσκόπουλος, Πάνος Γαβαλάς, Λίτσα Διαμάντη, Δούκισα, Σωτηρία Μπέλλου, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Λευτέρης Μυτιληναίος κά.

Συνεργασίες σημαντικές στο θέατρο και στο σινεμά με όλα τα μεγάλα ονόματα. Παράλληλα επικεφαλής σε ορχήστρες στα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά της Αθήνας. Συνεργάστηκε επίσης με μύθους του Ευρωπαϊκού τραγουδιού τον Ιβ Μοντάν, τον Σαρλ Αζναβούρ, τον Ανταμό, την Δαλιδά, τον Μισέλ Πορναρέφ..