Ένταση και συμπλοκή μεταξύ σχολικών φυλάκων και αστυνομίας σημειώθηκε πριν την άφιξη του κ.Βενιζέλου στο ΔΩΛ όπου θα πραγματοποιούταν η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ. Οι σχολικοί φύλακες φώναζαν συνθήματα αποδοκιμασίας, με την αστυνομία να προχωρά σε τρεις προσαγωγές.

Μια σχολική φύλακας τραυματίστηκε ελαφρά  κατά την διάρκεια της συμπλοκής, αλλά δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξε παρέμβαση τριών υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Σαρρή, Δ. Γελαλή, Ηρ. Διώτη ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι σχολικοί φύλακες.

Σύμφωνα με ενημέρωση οι σχολικοί φύλακες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγη ώρα αργότερα. 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας επισημαίνοντας τα εξής :

«Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία ότι η κυβέρνηση και τα κόμματα που την απαρτίζουν βρίσκονται σε πλήρη πανικό κι έχουν χάσει κάθε μέτρο.

Στη συγκέντρωση που έγινε στη Λάρισα με ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο προσήχθησαν από την αστυνομία οι σχολικοί φύλακες που πήγαν να διαμαρτυρηθούν.

Ο Αντιπρόεδρος της πρώην κυβέρνησης, τιμώντας την πολιτική των Μνημονίων και του αυταρχισμού, επιδιώκει να συλλαμβάνονται τα θύματα της πολιτικής του. Καμία έκπληξη.

Επεισόδιο ενδεικτικό της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του ίδιου του κ. Βενιζέλου o οποίος ως νομικός δάσκαλος τίμησε άλλη μια φορά τα δημοκρατικά δικαιώματα».