Με συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας και αγροτών πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Κεντρική πλατεία της Λάρισας, ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης. 

Στην κεντρική του ομιλία ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Κώστας Ριζούλης είπε μεταξύ άλλων.

''Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις αποφάσεις των σωματείων των συλλόγων αυτοαπασχολούμενων, των μαζικών φορέων της νεολαίας που πυκνώνουν τον κατάλογο συμμετοχής στο αποψινό συλλαλητήριο και καλούν σε απεργιακό συναγερμό για τις 12 Νοέμβρη. Χαιρετίζουμε τους αγρότες που οργανώνουν αυτές τις μέρες τον αγώνα τους και ζεσταίνουν τις μηχανές των αγωνιστικών μπλόκων.

Με το αποψινό μας συλλαλητήριο δίνουμε μια πρώτη απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή –αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, Ε.Ε. που σαρώνει ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα φέρνει νέα φοροληστεία, νέες ιδιωτικοποιήσεις, βαθαίνει την εμπορευματοποίηση υγείας – παιδείας με στόχο να σώσει τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου.

Με το πολυνομοσχέδιο που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση έρχεται να τελειώσει ότι απόμεινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις στην κοινωνική ασφάλιση που αποτελεί τη μεγαλύτερη κατάκτηση του λαϊκού κινήματος, απαλλάσσοντας κράτος και εργοδοσία από εισφορές. Προβλέπει νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό με αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για όλους και είναι ζήτημα πόσοι θα «βγαίνουν» στα 67 με την ανεργία που υπάρχει, τη μερική απασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία και στα 62 με 12.000  στα ΒΑΕ.

Από το 2021 τα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση θα καθορίζονται με βάση το προσδόκιμό όριο ζωής, ενώ σήμερα στην ευρωπαϊκή ένωση το προσδόκιμο όριο ζωής έχει καθοριστεί στα 71 χρόνια. Ενώ στην Προκρούστια κλίνη μπαίνουν και οι συντάξεις αναπηρίας. Ετοιμάζουν  νέες μειώσεις στην συντάξεις κύριες και επικουρικές με ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που θα ισχύουν και για τις δύο, νέες μειώσεις και πρόστιμα για κάθε χρόνο συνταξιοδότησης πριν από τα 67 έτη. Νέο υπολογισμό στις συντάξιμες αποδοχές με κατώτερη σύνταξη στα 392 ευρώ, σταδιακή περικοπή στο ΕΚΑΣ με μείωση 20% από τον Μάρτιο του 2016 και ολική περικοπή το 2017 ή το 2019''

Μετά το τέλος της ομιλίας πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.