Το δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο οι διοργανωτές του 2ου διεθνές φεστιβάλ παραδοσιακών χορών που πραγματοποιείται από το Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή», σήμερα Δευτέρα στις 8.30 το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ του και του 3ου Φεστιβάλ Παράδοσης, Πολιτισμού & Τεχνών «… στου Ολύμπου την αυλή», που θα πραγματοποιηθεί από αύριο Τρίτη και για τρεις ημέρες στην Ελασσόνα και διοργανώνεται από την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας.

Και στις δυο διοργανώσεις, που υποστηρίζονται και από το Γραφείο Υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τη Λάρισα για το 2021, οι θεατές  θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χορούς από την Πολωνία με το συγκρότημα Slazaczek από το Κατόβιτσε,  από τη Σερβία με το συγκρότημα ‘Oro’ Folk Dancing Ensemble από το Νις και την Ελλάδα από το Μορφωτικό σύλλογος Γλαύκης, το χορευτικό συγκρότημα του δήμου Λαρισαίων, τον Σύλλογος Ποντίων Λάρισας, τον Σύλλογος Αργιθεατών Ν. Λάρισας και τον Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων.

Σημειώνεται ότι στην η εκδήλωση του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων, είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Αστέριου Καντώνια. 

Στη συνάντηση με το δήμαρχο συμμετείχαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» κ. Δημήτρης Χύτας, ο Πρόεδρος της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Ελασσόνας κ. Γιάννης Σαμώτας, η πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών Λάρισας κ. Νανά Μαυραντζά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Λάρισας κ. Χρήστος Τοπαλίδης.