Στην ανάγκη στήριξης του πρωτογενούς τομέα και των δυναμικών καλλιεργειών του, όπως αυτής του αμυγδάλου, αλλά και της εξωστρέφειας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει πλέον τους παραγωγούς και τα προϊόντα, αναφέρθηκε, στον σύντομο χαιρετισμό του, το βράδυ του Σαββάτου στο Συκούριο, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας μιλώντας στην Γιορτή Αμυγδάλου.

«Το αμύγδαλο του Συκουρίου και της ευρύτερης περιοχής δεν είναι απλώς ο βασικός κορμός της εθνικής μας παραγωγής στο συγκεκριμένο προϊόν, αλλά αποτελεί ένα καταπληκτικό θρεπτικό προϊόν το οποίο εξάγεται διαφημίζοντας την Ελλάδα σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρέπει επιτέλους ως υπεύθυνη πολιτεία να σχεδιάσουμε εξ αρχής την εθνική μας πολιτική επιτρέποντας στους παραγωγούς να στηρίξουν τις καλλιέργειες και τις δουλειές τους, δίνοντας με τον τρόπο αυτό προοπτική όχι μόνο στη ζωή τους αλλά και στην εθνική οικονομία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας.

«Ακριβώς πάνω στον τομέα αυτό θα πρέπει σιγά-σιγά να δώσουμε κίνητρα, ώστε να αλλάξει ο προσανατολισμός των δραστήριων τοπικών συνεταιρισμών και συλλόγων, όπως  αυτός των γυναικών του Συκουρίου, ώστε να διαφημίζεται το τοπικό προϊόν τους, όπως το αμύγδαλο, και σε άλλες περιοχές της χώρας πλην του τόπου παραγωγής. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο λόγω της οικονομικής κατάστασης και στενότητας που όλοι αντιμετωπίζουν, αλλά αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος της πολιτείας. Να βοηθήσει την παραγωγή και την παράδοση να μπολιαστούν με την εξωστρέφεια, η οποία με τη σειρά της θα προσδώσει νέα, πολύ σημαντικά, πλεονεκτήματα στα ίδια τα προϊόντα», κατέληξε ο Λαρισαίος βουλευτής, συγχαίροντας τον δραστήριο Σύλλογο γυναικών του Συκουρίου για την δράση του.