Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας πως η χώρα μας και η Θεσσαλία θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση και ενωμένη να προχωρήσει με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά το χαιρετισμό του στην έναρξη των εργασιών του 7ου Παγκοσμίου Συνεδρίου - Ανταμώματος των Θεσσαλών, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Το συνέδριο διεξάγεται και φέτος υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τη συμμετοχή φορέων του απόδημου ελληνισμού της Θεσσαλίας απ' όλη την υφήλιο. Οι διοργανωτές βράβευσαν τον Περιφερειάρχη για την μεγάλη του προσφορά στον τόπο μας. Ο κ. Αγοραστός εξήρε την προσπάθεια των απόδημων Θεσσαλών, σημειώνοντας πως αυτή συντηρεί τον ελληνικό πολιτισμό, μεταφέρει τα θετικά της Ελλάδας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης και αποτελεί τον συνεκτικό κρίκο με τις νέες γενιές.

Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας:

"Θέλω να σας συγχαρώ γιατί θυμόσαστε τη Θεσσαλία και τους Θεσσαλούς, είστε κοντά μας και αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Εμείς κάθε χρόνο με εσάς, τους Θεσσαλούς του εξωτερικού, τους ανθρώπους που είστε η δύναμή μας και μεταφέρετε τα θετικά της χώρας μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, που συντηρείτε τον πολιτισμό μας και δημιουργείτε ένα συνεκτικό κρίκο με τις νέες γενιές, στηρίζουμε αυτό το αντάμωμα, αυτό το συνέδριο.

Προσδοκούμε να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις και να δείξουμε ότι η Θεσσαλία μπορεί ενωμένη να προχωρήσει. Ότι η Θεσσαλία έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια κάτω από δύσκολες συνθήκες έχοντας κάθε μέρα και μία δημιουργία και αποδεικνύοντας ότι οι Θεσσαλοί μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο. 

Το συνέδριο διεξάγεται σε μία δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Σε μία περίοδο αστάθειας και αρνητικής ατμόσφαιρας στην κοινωνική και πολιτική ζωή, με ένταση στις σχέσεις, πολύπλοκα προβλήματα και ζημιές. Προσπαθούμε να μην επηρεαστούμε από αυτό το αρνητικό κλίμα, γιατί όλοι πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι εδώ ζούμε κι εδώ θα ζούμε και αύριο. Εμείς, ως Περιφέρειες ήμασταν παρόντες στα δύσκολα που πέρασε η χώρα και θα είμαστε παρόντες στα δύσκολα που έρχονται. 

Νομίζω ότι όλοι ενωμένοι μπορούμε να φθάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα. Ενωμένοι πραγματικά όμως και όχι στα λόγια. Αυτό πρέπει να το ξεπεράσουμε.

Σε ότι αφορά τη Θεσσαλία, παραλάβαμε το 2011 μία περιφέρεια με 80 εκ. ευρώ χρηματοδοτικό κενό και σήμερα έχουμε μία Περιφέρεια η οποία - εάν δεν ήταν αυτή η κρίση - δε θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Μία Περιφέρεια στην οποία ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τους δημάρχους, τους παριστάμενους και τους παλαιότερους και καταφέραμε να φέρουμε στα προηγούμενα αυτά χρόνια 2,5 δις ευρώ και 1800 έργα τα οποία είτε ολοκληρώθηκαν, είτε ολοκληρώνονται, δίνοντας δουλειές στον κόσμο και δημιουργώντας ένα διαφορετικό, υγιές παραγωγικό μοντέλο. 

Στον πολιτισμό ποτέ, ακόμη και στο μέλλον, δεν πρόκειται να δοθούν περισσότερα χρήματα απ' ότι στο ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται, στην υγεία κάναμε 50 έργα ύψους 52 εκ. ευρώ, στην παιδεία εκατοντάδες αίθουσες, νέα σχολεία, διδακτήρια και δώσαμε τεχνολογικό εξοπλισμό, δημιουργήσαμε οδικούς άξονες, μέσα στην πόλη της Λάρισας θα δείτε τα έργα που εκτελούνται και οπωσδήποτε εργαστήκαμε για τον αθλητισμό, το περιβάλλον, την ποιότητα της ζωής, παντού ενώσαμε τις δυνάμεις μας και πετύχαμε.

Το λέω αυτό γιατί με συμμαχίες και με ένωση δυνάμεων κερδίζεις το μέλλον. Με τίποτε άλλο. Έχουμε τις δυνατότητες, μπορούμε και να ξέρετε πως θα τα καταφέρουμε όσα δύσκολα κι αν έρθουν.

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία και τη βοήθειά σας. Ξέρουμε πως ήταν δύσκολο να έρθετε κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες στη Λάρισα. Σας ευχαριστούμε που δίνετε  δύναμη, στη δύναμη της πατρίδας μας, της Ελλάδας. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ".