Η οικονομική κρίση φέρνει αλλαγές και αναμορφώνει το παραδοσιακό παζάρι τη Λάρισας το οποίο θα αρχίσει φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου.

Η νέα βερσιόν της εμπορικής πανηγύρεως, όπως σχεδιάστηκε από τον Δήμο Λαρισαίων, προβλέπει αλλαγές επί του μοντέλου που είχε επιβάλει η δημοτική αρχή Τζανακούλη. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται: η  μείωση των περιπτέρων από 1.000 σε 800, η αντικατάσταση όσων φέρουν τσίγκινες οροφές, με τέντα, διότι αναπτύσσονται υπερβολικές θερμοκρασίες, η μεταφορά σημαντικού αριθμού περιπτέρων εκτός σκεπαστή αγοράς κ.α.

Ακόμη ο Δήμος συμφώνησε σε κάποια βασικά θέματα με τους εμπόρους της πόλης, όπως είναι η λειτουργία του παζαριού αυστηρά και μόνο για επτά ημέρες, καθώς και μια έκπτωση της τάξεως του 20% για όσους καταστηματάρχες-μέλη του Εμπορικού συλλόγου Λάρισας θέλουν να νοικιάσουν περίπτερα.

Ας μην ξεχνάμε ότι το παζάρι της Λάρισας αποτελεί μόνιμο και σταθερό έσοδο για το ταμείο του Δήμου Λαρισαίων. Πέρυσι άλλωστε είχε αποφέρει ένα καθαρό ποσό της τάξεως των 650.000 ευρώ!...