Πραγματοποιήθηκε σήμερα 04.06.2015 ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 η προγραμματισμένη συνάντηση του αναπληρωτή  Γενικού Γραμματέα της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας , κου Ηλία  Τσέλιγκα και των Δημάρχων της Θεσσαλίας. 

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κος Κωτσός Γεώργιος στην αρχική του αναφορά αφού ευχαρίστησε τον κο Τσέλιγκα για την φιλοξενία αναφέρθηκε σε ζητήματα τα οποία και αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και ότι σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης θα  πρέπει να επιλύονται με ευέλικτο και ταχύ τρόπο .

Συγκεκριμένα ανέφερε την καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση εγκρίσεων επί των αποφάσεων των Δήμων και ότι η παρέμβαση της Αποκεντρωμένης θα πρέπει να στοχεύει στον έλεγχο ης νομιμότητας και όχι στη σκοπιμότητα των αποφάσεων τους. Ακόμη αναφέρθηκε στο γεγονός πως πολλοί Δήμαρχοι στην προσπάθειά τους να εξυπηρετήσουν τους Δημότες τους πολλές φορές βρίσκονται υπόλογοι χωρίς κανέναν απολύτως λόγο και αυτό δυσχεραίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την άσκηση των καθηκόντων τους όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο της Τ.Α. Οι Δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν στα πλαίσια του δημοκρατικού προγραμματισμού και εντός του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία τους , έχοντας φοβερές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και πόρους. Αυτό καθιστά το έργο τους δύσκολο και περίπλοκο και για να λυθεί το πρόβλημα απαιτείται μια αργαστεί συνεργασία μεταξύ όλων τον φορέων και ιδιαίτερα με την αποκεντρωμένη διοίκηση η οποία έχει την ευθύνη της εποπτείας των Δήμων. Ένα άλλο ζήτημα είναι η άμεση επαναλειτουργία της επιτροπής του άρθρου 152 του ν.3462/2006 , διότι έχουν συσσωρευτεί πολλές αποφάσεις των δήμων που χωρίς την έγκριση της συγκεκριμένης επιτροπής δεν μπορούν να προχωρήσουν.  

Στη συνέχεια ο κος Τσέλιγκας αφού τους καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους δημάρχους είπε ότι τόσο ο ίδιο όσο και οι υπηρεσίες της αποκεντρωμένης διοίκησης, είναι ανοιχτοί στην όποια συνεργασία και ότι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην επίλυση όλων των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στα πλαίσια της Νομιμότητας.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας κου Κωτσού, ο δήμαρχος Τυρνάβου κος Σαρχώσης, ο δήμαρχος Τεμπών κος Κολλάτος, ο Δήμαρχος Φαρσάλων κος Καραχάλιος, ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κος Συνάνης , ο δήμαρχος Κιλελέρ κος Νασιακόπουλος, ο δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κος Κουτσάφτης, ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κος Μεριβάκης, ο δήμαρχος Σοφάδων κος Σκάρλος, ο δήμαρχος Παλαμά κος Σακελαρίου , ο δήμαρχος Ελασσόνας κος Ευαγγέλου, ο δήμαρχος Αλμυρού κος Εσερίδης , ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κος Νασίκας  και ο αντιδήμαρχος Καρδίτσας κος Γεννάδιος.