Πιστό στην εκπλήρωση των στόχων του, ένας από τους οποίους είναι η προβολή της πολιτιστικής μας ταυτότητας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας ετοιμάζεται να ταξιδέψει από τις 2 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015  στη Ρωσία, στην πρωτεύουσα της Μόσχα και στο Βλαντιμίρ, την πρώτη πρωτεύουσα του ρωσικού κράτους, μία παλιά μεσαιωνική πόλη.

Το πολιτιστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα στις δύο ρωσικές πόλεις έχει στόχο την προβολή της  λαϊκής παράδοσης με κυρίαρχη έκφραση τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Ρωσίας. Η σημαντική αυτή παγκόσμια πολιτιστική  εκδήλωση που ξεκινά  στη Μόσχα κορυφώνεται στο ιστορικό θέατρο Kolomenskoe  της ρωσικής πρωτεύουσας και ολοκληρώνεται  στο Βλαντιμίρ συνδέοντας το σύγχρονο και δυναμικό παρόν με το πλούσιο πολιτιστικό  παρελθόν της Ρωσίας.

Το Λύκειο των Ελληνίδων της Λάρισας μέχρι τώρα έχει κάνει μια αξιόλογη εξαγωγή πολιτισμού, ταξιδεύοντας και παρουσιάζοντας σπουδαίες  παραστάσεις σε μεγάλες πόλεις όπως: Ουάσιγκτον, Ν. Υόρκη, Λος Άντζελες, Λας Βέγκας, Σολτ Λέικ Σίτι, Παρίσι, Βαρκελώνη, Βαρσοβία, Βελιγράδι, Ρώμη, Τελ Αβίβ, Πεκίνο, Σεούλ, Χάιφα, Αβινιόν, Σαν Ρέμο, Κόμο, Λουγκάνο, Μόντενα, Λίλ , Λιεβέν, Αγκριτζέντο κ.α.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερη πρόκληση για το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας και είναι βέβαιο ότι η ελληνική αποστολή θα προβάλλει επάξια τις αρχές και τις παραδόσεις μας, όπως έκανε μέχρι τώρα και κατά το παρελθόν στα τόσα επιτυχημένα ταξίδια του.

Πιστό στις  υψηλές αξίες και τα ευγενή ιδανικά, που ταπεινά και διακριτικά διδάσκει η πλούσια ελληνική παράδοση, το Λύκειο των Ελληνίδων της πόλης μας θα συνεχίσει να την προβάλει  καθιστώντας σαφές σε όλους τους άλλους λαούς πως η Ελλάδα αντιστέκεται, η Ελλάδα επιμένει.