Ολοκληρώθηκε το πρωί της Παρασκευής η επίσκεψη του πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν κ. Ράντμαν Μουσταφάγιεφ, στην πόλη της Λάρισας. 

Ο κ. Μουσταφάγιεφ, επισκέφθηκε το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, όπου ενημερώθηκε για το μνημείο από τον επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Αθαν. Τζαφάλια και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρόλια. Ο πρέσβης του Αζερμπαιτζάν δήλωσε εντυπωσιασμένος από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι όταν γίνει λειτουργικό, η Λάρισα από αποτελέσει σημαντικό πόλο προσέλευσης επισκεπτών. 

Ακολούθησε επίσκεψη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας και συνάντηση με την υπεύθυνη κ. Χρύσα Χατζηαβραάμ. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο κ. πρέσβης  προσέφερε στη Βιβλιοθ’ηκη εκδόσεις με έργα  Αζέρων συγγραφέων και ποιητών. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μουσταφάγιεφ, την Πέμπτη συμμετείχε στο Συμπόσιο με θέμα «Ατζέντα 2021 : Η Περιφέρεια στον Πολιτισμό» που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ενώ είχε και κατ΄ ιδίαν συνάντηση με το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη.