Ο χοροδιδάσκαλος Γιάννης Μεγαλακάκης θα βρίσκεται στη Λάρισα για την διεξαγωγή σεμιναρίων κρητικού χορού. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Χορίαμβο  (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου), την Τετάρτη 11 Μαρτίου και την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Τα εξειδικευμένα σεμιναριακά μαθήματα διαρκούν δυόμιση ώρες από τις 18:30 έως 21:00 και απευθύνονται σε αρχάριους και σε προχωρημένους.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να επικοινωνήσουν εγκαίρως με την γραμματεία του Χορίαμβου, καθημερινά 18.00 – 22.00 στο τηλ. 2411101963.

Γιάννης Μεγαλακάκης

Ο Γιάννης Μεγαλακάκης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και διδάσκει την τέχνη των κρητικών χορών. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερα από εξήντα σεμινάρια και πλήθος παραστάσεων με μεγάλα ονόματα της μουσικής και του χορού. Ίδρυσε την «Ομάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών» και το «Κέντρο Έρευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού». Χόρεψε στην τελετή έναρξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας σε σκηνοθεσία του Δ. Παπαϊωάννου, ενέπνευσε τον Γ. Σμαραγδή για την σκηνή των κρητικών χορών στην ταινία El Greco, δίδαξε κρητικούς χορούς στους ηθοποιούς της σειράς «Το Νησί». Έχει εκδώσει βιβλίο για τους κρητικούς χορούς και έφτιαξε την ταινία- ντοκιμαντέρ: «Χορεύω αιώνες στην Κρήτη».

Αυτή τη περίοδο με τον αδελφό του Γιώργο Μεγαλακάκη και την Ομάδα τους παρουσιάζουν σε μορφή Χοροθεάτρου την μοναδική παράσταση O ΛΟΓΟΣ του Νίκου Καζαντζάκη «Εν Χορώ & Οργάνοις» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη. Με δεκαπέντε καλλιτέχνες επί σκηνής (ηθοποιός, τραγουδίστρια, 4 μουσικοί, 9 χορευτές), η παράσταση δομήθηκε ως έργο υπό συνεχή αλλαγή, με όρους απόλυτα σύγχρονους, μεταλλασσόμενο κινησιολογικά και μουσικά, κρατώντας όμως τους στέρεους πυρήνες λόγου και υποκριτικής.