Ξεκινούν αύριο Σάββατο 17 Ιανουαρίου στις 19.00  τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής για ενήλικες που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χορίαμβος, σε συνεργασία με τον Σωτήρη Παστάκα (ποιητή, μεταφραστή, δοκιμιογράφο, εκδότη, ραδιοφωνικό παραγωγό). Στη πρώτη αυτή συνάντηση,  θα συναποφασιστούν και θα οριστούν η μέρα και η ώρα των μαθημάτων και θα γίνει μια πιο λεπτομερής ενημέρωση για το ακριβές περιεχόμενο των σεμιναρίων.

Οι μαθητές θα διδαχθούν πως φτιάχνουμε μια φράση, πως διατυπώνουμε ένα συναίσθημα, πως αναπαριστάμε μια προσωπική εμπειρία, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε δυσάρεστη, ακολουθώντας την βασική αρχή κάθε γραπτού (ποιήματος, διηγήματος, άρθρου κτλ.) που δεν είναι άλλη απ’ την χεγγελιανή άποψη ότι κάθε κείμενο πρέπει να διαθέτει θέση, αντίθεση, σύνθεση.

Τα μαθήματα είναι κοινά για όλους (ποιητές, στιχουργούς, πεζογράφους, δοκιμιογράφους, δημοσιογράφους κτλ.) μιας και ο τρόπος έκφρασης είναι επιλογή των μαθητών.

Τα σεμινάρια θα γίνονται στο χώρο του Χορίαμβου (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου), θα είναι εβδομαδιαία (ένα δίωρο), όπου θα περιλαμβάνουν ανάλυση και πρακτική εξάσκηση και θα διαρκέσουν ως τις 15 Ιουνίου.

Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά 18.00- 22.00 στην γραμματεία του Χορίαμβου και στο τηλ. 2411 101963.

Προσοχή! Στα μαθήματα δεν διδάσκονται

Γραμματική

Συντακτικό κι ορθογραφία

Έκθεση για το ΑΣΕΠ