Μπορεί εδώ και τρία χρόνια να έχει ολοκληρωθεί και να λειτουργεί το 15ο Γυμνάσιο στη Νέα Πολιτεία, οι μαθητές που φοιτούν στα Δημοτικά Σχολεία της συνοικίας όμως, κινδυνεύουν να… διασκορπιστούν σε τρία Γυμνάσια από την επόμενη χρονιά!

Σύμφωνα με την πρόταση της Διεύθυνσης  Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας οι μαθητές των 42ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων θα μοιραστούν ανάμεσα  στα 13ο, 3ο και 15ο Γυμνάσιο. Κι αυτό τη στιγμή που 

το 3ο Γυμνάσιο δέχεται μαθητές από πέντε Δημοτικά Σχολεία, όμορων συνοικιών, και  έχει  δώδεκα λειτουργικές αίθουσες εκ των οποίων η μία είναι κενή, ενώ και το 13ο Γυμνάσιο αδυνατεί να δεχθεί μαθητές από τα σχολεία της Νέας Πολιτείας καθώς εξυπηρετεί την περιοχή του Αβέρωφ.

Έτσι, οι Σύλλογοι Γονέων,  Κηδεμόνων  και Μαθητών των 42ου και 44ου Δημοτικών Σχολείων, απέστειλαν υπόμνημα στην Διεύθυνση Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης ζητώντας όλοι οι μαθητές των δύο σχολείων να μετεγγραφούν στο 15ο Γυμνάσιο και να μη διασκορπιστούν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσονται για κάθε ένδικο μέσο.

Μάλιστα, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 08.30 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λαρισας (Καλλιθέας 7). 

Προβλέπεται… θερμό καλοκαίρι.