Αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο δεκαπενθήμερο τα κρούσματα γρίπης στο νομό σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κων/νο Γιαννακόπουλο.

Όπως δήλωσε στο kosmoslarissa.gr, οι ομάδες υψηλού κινδύνου στην περιοχή ήδη έχουν εμβολιαστεί ενώ επεσήμανε ότι όλοι πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής τονίζοντας  ότι είναι πολύ σημαντικό ειδικότερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν το συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 10% ενώ και τα μικρά παιδιά ταλαιπωρούνται το τελευταίο διάστημα από την γρίπη.

Πάντως, αξίξει να σημειωθεί ότι οι μισοί από τους ήδη εμβολιασθέντες δεν καλύπτονται από το αντιγριπικό εμβόλιο, καθώς ένα από τα κύρια στελέχη του ιού -Α (Η3Ν2)- περιέχεται μεν στο εμβόλιο, αλλά έχει υποστεί αντιγονική μεταβολή και δεν εξουδετερώνεται. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λοιμώξεων (ECDC) έχει ειδοποιήσει για τη μετάλλαξη το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και οι Ελληνες λοιμωξιολόγοι βρίσκονται επί ποδός...Πάντως, οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να μην αποφεύγουν το εμβόλιο καθώς εξακολουθεί να καλύπτει κανονικά τους τύπους Α και Β του ιού της γρίπης.