Να έχουν την δυνατότητα οι ιδιώτες ή νομικές οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, να ρυθμίζουν μετά από σχετική αίτηση τους, τις οφειλές έναντι της Δ.Ε.Η. έως και εκατό δόσεις, ζητά ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Κόκκαλης (μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος του), με προσθήκη που ενέταξε στην τροπολογία που θα συζητηθεί στο σχέδιο νόμου για την ελληνική ιθαγένεια.  

Όπως τονίζεται στην προσθήκη-τροπολογία «ο οφειλέτης δεν μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο ρεύματος, πλην της Δ.Ε.Η., που υποχρεούται άμεσα σε επανασύνδεση, εφόσον έχει διακοπεί η σύνδεση παροχής ρεύματος στον οφειλέτη. Σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των 5 εκατ ευρώ το όριο των δόσεων, δύναται να ξεπερασθεί με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ».

Σε δήλωση του ο Βασίλης Κόκκαλης υποστηρίζει ότι «δυστυχώς οι μνημονιακές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, οδήγησαν πολλά νοικοκυριά σε αδυναμία εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Έτσι οι αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την επιχείρηση τα τελευταία χρόνια ξεπέρασαν τα 1,8 δις ευρώ με την αυξητική τάση να συνεχίζεται και σήμερα. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα εντονότερο με τα αυξανόμενα ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος σε νοικοκυριά και σε επιχειρήσεις. Καθημερινά χιλιάδες καταναλωτές οι όποιοι βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγο των λιγοστών δόσεων που κάνει σήμερα η επιχείρηση και οι οποίες ανέρχονται σε τρεις έως πέντε δόσεις. Με την συγκεκριμένη ρύθμιση κερδισμένοι θα είναι και οι καταναλωτές που θα μπορέσουν να ανασάνουν και η Επιχείρηση που θα λάβει περισσότερα χρήματα».