«Ποιος είναι ο λόγος της υποβίβασης της Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Θεσσαλίας σε Υποδιεύθυνση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε, που οργανωτικά ανήκει στη Θεσσαλονίκη, όταν η προηγούμενη διάρθρωση θεωρείται επιτυχημένη ως προς την αποτελεσματικότητά της» ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει στην ερώτησή του ότι «για την όποια αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Κράτους, προϋποτίθεται η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους όπως και της αποτελεσματικότητάς τους. Αντιθέτως, η οποιαδήποτε απόπειρα αναδιάρθρωσης αν δεν εμπεριέχει τις παραπάνω συνθήκες, τότε καταλήγει σε αποτυχία και σε πολλαπλασιασμό των προβλημάτων που υποτίθεται ότι σκόπευε να επιλύσει».

Βάση αυτού  του συλλογισμού, όπως τονίζεται στην ερώτηση, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ του Νομού Λάρισας, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της γενικής του συνέλευσης στις 5/11/2015, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για την μετατροπή/υποβάθμισή της Διεύθυνσης σε Υποδιεύθυνση της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με απόφαση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών.

Και όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στο ψήφισμά τους «η μέχρι πρότινος υφιστάμενη Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας -όπως αυτή λειτούργησε στο πλαίσιο της οργανωτικής διάρθρωσης του Σ.Δ.Ο.Ε.– έχει να επιδείξει μία τεράστια προσφορά, επιτελώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό και απαιτητικό έργο και κατορθώνοντας να υπερκεράσει τους εκάστοτε τιθέμενους επιχειρησιακούς στόχους». Και προσθέτουν ότι τελικά με τη νέα διάρθρωση θα ανακύψουν εμπόδια ως προς την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, θα καταστεί σημαντικά δυσχερέστερος ο αποτελεσματικός συντονισμός όλων των πληροφοριών, αποφάσεων και ενεργειών που αφορούν τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, και ενδεχομένως, να ανακύψουν περαιτέρω προβλήματα αναφορικά με τη λειτουργική διασύνδεση και τη συνεργασία των οργανικών μονάδων της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.». 

Για τους λόγους αυτούς και ο κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων να συσταθεί αυτοτελής Περιφερειακή Διεύθυνση της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ώστε, όπως αναφέρει και το ψήφισμα, να υπάρξει «ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στη λειτουργική αποδοτικότητα και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.»