Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια συνεχόμενη χρονιά η Γιορτή Αμυγδάλου στο Συκούριο του Δ.Τεμπών.

Οι επισκέπτες δοκίμασαν τα γλυκίσματα εδέσματα που δημιούργησαν οι γυναίκες τις περιοχής ενώ ακολούθησαν χορευτικά με παραδοσιακές στολές .

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αικατερίνη Λανάρα Κακαγιάννη .

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ειναι ενας θεσμός πλέον στο Συκούριο, στο Δ.Τεμπών και στο Νομό μας που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και τα βλέμματα παραγωγών καταναλωτών και φορέων.

Η σημερινή εκδηλωση αναδεικνύει τον πολιτιστικό χαρακτήρα της, την πλούσια παράδοση, τον ανεκτίμητο πολιτισμό, Την δημιουργικότητα των κατοίκων και την εγρήγορση των τοπικων φορέων αποτελώντας παράλληλα ενα δυναμικό μοχλό ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχη του Δ.Τεμπών .

Δεσμευόμαστε οτι θα συνεχίσουμε αυτο το θεσμό και καθε ανάλογη προσπαθεια που κληρονομήσαμε γιατι πιστεύουμε οτι αναγνωρίζουμε και τιμούμε τους κόπους των παλιότερων και τα όνειρα των νεότερων .

Βέβαια η φετινή χρονια εχει χτυπηθεί βάναυσα απο τον παγετό της 21η Μαρτιου στην περιοχη του Δ.Τεμπών και άφησε πισω του μια τεράστια καταστροφή που αγγίζει το 75%ως και το 100% της αμύγδαλο καλλιέργειας και οι παραγωγοί κινδυνέουν να μείνουν χωρις το παραμικρό εισόδημα .

Προκειται βαρύ πλήγμα της μικροοικονομιας του Δήμου μας ,γιατι πέραν τς μείωσης του εισοδήματος των αγροτών θα υπάρχουν άμεσες συνέπειες σε επαγγελματιες ,εμπόρους ,βιοτέχνες ,εργαζόμενους που η εργασια και το εισόδημα τους εξαρτάται σε μεγαλο βαθμό απο τις οικονομίκες δυνατότητες των αγροτών.

Σκεφτείτε πτι στην ευρύτερη περιοχη της Δ.Ε Νεσσωνα παράγεται ετησίως το 16-18% της ελληνικής παραγωγής και το ύψος της απώλειας εισοδήματος που προκλήθηκε ειναι αρκετά μεγαλο .

Αρα καταλαβαινετε οτι χρειάζονται δίκαιες εκτιμήσεις και έγκαιρες αποζημιώσεις ,κατι για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κατα την πρόσφατη επισκεψη του στην Περιφερεια Θεσσαλίας .

Σε καθε περίπτωση εμεις στεκόμαστε διπλα στην κοινωνία που αντιστέκεται και που επιμένει να δουλευει σκληρά.

Γιατι πιστεύουμε οτι η ανάπτυξη θα ερθει απο τις τοπικές κοινωνίες αλλα και την αγροτική παραγωγη .

Να ευχαριστήσουμε θερμά οσους συμμετείχαν στη οργάνωση αυτής τηα εκδήλωσης .

Τον Συλλογο Γυναικών της Δ.Ε Νέσσωνα την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας Περοφερεια Θεσσαλίας , τον ΔΟΠΑΠΕΠ του Δήμου μας ,τους μαζικούς φορείς και ολους τους παραγωγούς που με την ευαισθησία και την εργατικότητα τους δινουν προστιθέμενη αξία σαυτο το εκλεκτό αγροτικό προϊόν .

Ευχαριστω ομως ιδιαίτερα ολους εσας που ειστε εδω σημερα .

Την παρουσία σας την εκλαμβάνουμε ως παρουσία τιμής στους αμύγδαλοπαραγωγούς του Δήμου μας .

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τεμπών Κ.Κώστας Κολλάτος , ο Εκρόσωπος του Περιφερειάρχη κ.Γεώργιος Λαδόπουλος ,ο Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Συκουρίου κ.Γεώργιος Καλότυχος οπου απευθύνανε και χαιρετισμό καθως και οι βουλευτές κ.Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης οπου απευθύναν συντομο χαιρετισμό ,ακομη παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.Κώστας Νταφούλης ,Χρήστος Τσάτσαρης ,Αστέριος Σαίτης ,ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠ κ.Μιχάλης Καρατέγος ,ο Πρόεδρος του Κοινωνικου Παντωπολειου κ.Λάμπρος Ζάρρας ,οι δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Γιάννης Βλάγκας ,Ιωάννης Αργυρίου ,Γεώργιος Μανώλης Παναγιώτης Γκατζόγιας , ο Πρόεδρος του Αθλητικού ομίλου Κισσάβου κ.Κώστας Λαναρας ,ο Διεθυντής υποκαταστήματος Τράπεζα Πειραιώς Συκουρίου ,ο Δασάρχης Λάρισας ,Πρόεδροι Κοινοτήτων ,φορέων και Συλλόγων .