Στα περσινά περίπου επίπεδα θα κυμανθεί η τιμή της λαγάνας για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας σύμφωνα με τους αρτοποιούς της Λάρισας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Λάρισας Αλέξανδρο Γκούλιο, η τιμή φέτος θα κυμανθεί από 1,70-1,90, ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι, που πωλούνταν από 1,80-2 ευρώ.

Σε ότι αφορά την πώληση του ψωμιού, οι αρτοποιοί καταβάλλουν προσπάθειες ώστε η τιμή να παραμείνει σταθερή και δεν υπάρχουν σκέψεις για αύξηση, παρά το γεγονός ότι τα λειτουργικά έξοδα έχουν πάρει το τελευταίο διάστημα την ανιούσα.

Πάντως, η κατάσταση και στον συγκεκριμένο κλάδο λόγω της οικονομικής κρίσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς σύμφωνα με τον κ. Γκούλιο το 2014 έβαλαν λουκέτο τρία αρτοποιεία στο νομό Λάρισας.

“Αν και μικρό το ποσοστό η ανησυχία είναι μεγάλη, αφού αν κλείσει ένας φούρνος κλείνει ολόκληρη η γειτονιά” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Αρτοποιών.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ,ο κ. Γκούλιος επισημαίνει ότι η πτώση του τζίρου αγγίζει το 40% με την μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται κυρίως στα αρτοσκευάσματα.

Το ψωμί φαίνεται πως «έχει ψωμί» και αντέχει στην κρίση αν και οι αρτοποιοί εκφράζουν δυσοίωνες προβλέψεις για το επόμενο διάστημα, αφού οι καταναλωτές ολοένα και βάζουν...μαχαίρι στις ποσότητες που προμηθεύονται...