Στις κάλπες για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 43ο συνέδριο της ομοσπονδίας τους (ΠΟΕ – ΟΤΑ) προσέρχονται οι υπάλληλοι δήμων ν. Λάρισας. Με αφορμή τις εκλογές, διακηρύξεις και ψηφοδέλτια παρατάξεων έχουν ως εξής:

 ΔΑΣ – ΟΤΑ «Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ» όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στη διακήρυξη «στη χρονιά που μας πέρασε στην ΠΟΕ – ΟΤΑ, η ΠΑΣΚΕ που ήταν πλειοψηφία, μετονομάστηκε σε «Συνδικαλιστική Ανατροπή». Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ-ΟΤΑ) διαμαρτύρεται για τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά συμφώνησε με τον «Καλλικράτη» των ιδιωτικοποιήσεων. Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ όχι μόνο συμφωνεί με την αξιολόγηση, αλλά έκανε και πρόταση στην κυβέρνηση για το πώς μπορεί να γίνει η αξιολόγηση στο Δημόσιο με τα ίδια κριτήρια που γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή της επιχειρηματικής δράσης, της στοχοθεσίας, της «αποδοτικότητας» των εργαζομένων! Τι διαφορετικό είπε ο Γ. Κατρούγκαλος στην ΑΔΕΔΥ; Η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ αντικατέστησε τους οργανωμένους αγώνες στους τόπους δουλειάς, με τα κινηματικά χάπενινγκ, τα διάφορα εφέ σαν αυτά με τον Φούχτελ. Μόνο που, τις απαγορευτικές διατάξεις και τα verbotten, αντί να τα λέει στον Φούχτελ και στην Ε.Ε., τα λέει στους συμβασιούχους και σε εκείνα τα σωματεία που έκαναν το «έγκλημα»! να τους δώσουν δικαίωμα ψήφου, αφού ως γνωστόν η ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ καρατόμησε αυτά τα (18) σωματεία στο 41ο Συνέδριο. Η προσπάθεια λοιπόν για την ανασύνταξη του κινήματος, ώστε αυτό να χειραφετηθεί από κάθε κυβερνητική πολιτική, να μπει μπροστά στην υπόθεση της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, δεν γίνε- ται χωρίς εμπόδια. 

Το ΜΕΤΑ (ΑΣΚ-ΟΤΑ) μαζί με τις δυνάμεις της ΑΝ- ΤΑΡΣΥΑ (Αγωνιστικές Κινήσεις – Συσπειρώσεις) στο συνδικαλιστικό κίνημα καλούν τους εργαζόμενους «εν- τελώς αυθόρμητα» στις διάφορες «πλατείες» και στα συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης για τη δια- πραγμάτευση που κάνει με την Ε.Ε. Δηλαδή να στη- ρίξουν οι εργαζόμενοι όχι τη διαγραφή του χρέους αλλά τον τρόπο και τους όρους αποπληρωμής ενός χρέους, που δεν είναι δικό τους, αλλά της πλουτοκρα- τίας. Συγκυβέρνηση και ΜΕΤΑ με τη διαπραγμάτευση και τις «πλατείες» στήνουν παγίδα, ετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί ένα νέο Μνημόνιο, νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι γνωστή η κυβερνητική εναλλαγή, που έχουμε. Τη συγ- κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ διαδέχτηκε η νέα συγκυβέρ- νηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όμως οι εκμεταλλευτές μας, ο αντίπαλός μας είναι εδώ» καταλήγει η ΔΑΣ. 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Υποψήφιοι αντιπρόσωποι είναι οι εξής: ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΖΩΗ, ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΑΓΡΟΔΗΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΡΛΕΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΑΣΤΕΡΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΒΑΡΘΟΛΟΜΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΑΜΖΕΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΚΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΓΚΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΖΗΣΗΣ, ΓΚΑΡΑΤΣΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, ΓΚΟΥΣΔΟΥΒΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΓΚΟΥΝΤΑΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΑΓΚΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΔΑΡΟΥΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΔΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ, ΔΗΜΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΔΟΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΡΑΓΑΤΣΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΔΡΑΧΑΛΙΒΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΖΑΦΕΙΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΗΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΖΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΚΑΚΑΛΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΚΑΛΤΕΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ ΗΛΙΑΣ, ΚΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΚΑΦΡΙΤΣΑ ΜΑΡΙΑ, ΚΛΕΙΣΙΑΡΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΚΟΓΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΟΚΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ, ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΔΑΦΝΗ, ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΛΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΛΙΑΤΙΦΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΜΑΓΓΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΜΑΝΤΖΙΩΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΜΑΧΑΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΜΗΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΙΧΑΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΟΥΤΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΠΑΓΚΟΥΪΑ ΣΙΑΝΚΟΥ, ΜΠΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΜΠΕΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΜΠΛΙΑΜΠΛΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΜΠΟΥΓΑ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΥΖΟΥΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, ΜΠΟΥΜΠΙΤΣΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΝΕΝΤΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΝΤΑΝΤΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΝΤΟΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΝΤΟΓΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΣΣΑΧΙΔΟΥ ΕΥΛΑΜΠΙΑ, ΠΙΠΙΛΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΟΥΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΠΟΥΤΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΡΑΓΓΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΡΑΠΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΡΙΖΟΣ ΘΩΜΑΣ, ΣΑΓΙΑ ΕΥΓΕΝΙΑ, ΣΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ, ΣΑΜΑΡΑ ΔΑΦΝΗ, ΣΙΜΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ, ΣΙΜΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ, ΣΙΩΜΟΥ ΒΑΪΑ, ΣΚΟΥΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΣΜΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΣΤΑΧΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΣΥΝΑΠΑΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΣΦΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΣΩΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΙΑΝ, ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΤΣΑΓΓΑΛΗ ΧΑΙΔΩ, ΤΣΑΤΣΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ, ΤΣΕΤΣΙΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΤΣΑΝΤΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΤΣΙΟΥΤΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΤΣΙΦΛΙΚΙΩΤΗ ΜΑΓΔΑ, ΤΣΙΩΝΑ ΦΑΝΗ, ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΤΥΡΟΒΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ, ΦΑΡΜΑΚΙΩΤΗ ΒΑΛΣΑΜΩ, ΧΑΔΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΧΑΪΔΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ και, ΧΑΜΟΥ ΕΙΡΗΝΗ. 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ Η Ριζοσπαστική Ενωτική Πρωτοβουλία στη διακήρυξή της μεταξύ άλλων σημειώνει πως «με τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ο λαός και οι εργαζόμενοι κατάφεραν με την ψήφο τους να διώξουν τις τροϊκανές κυβερνήσεις που τα τελευταία πέντε χρόνια ισοπέδωσαν κάθε εργατικό και κοινωνικό δικαίωμα. Με την ευρεία υποστήριξή του στην Αριστερά, ο λαός απαίτησε και απαιτεί την εφαρμογή μιας ριζικά διαφορετικής πολιτικής. Στο νέο πολιτικό τοπίο, οι εργαζόμενοι έχουμε περισσότερες ελπίδες από ποτέ για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας. Υπάρχει κυβέρνηση που θεωρεί απαραίτητη τη συνεργασία μαζί μας, όχι απλά για να εξασφαλίζει τη συναίνεσή μας, αλλά για να συνδιαμορφώνει μαζί μας τα μέτρα που θα λαμβάνονται χωρίς να θίγονται τα δικαιώματά μας. Ωστόσο, όσο τα εκβιαστικά διλήμματα των δανειστών παραμένουν, χρειάζεται η εγρήγορσή μας για: την ανατροπή της λιτότητας, την κατάργηση των μνημονιακών αντεργατικών μέτρων, την άμεση επαναφορά των απωλειών στα δικαιώματα και τους μισθούς μας, το τέλος των ιδιωτικοποιήσεων, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σε αυτό το σκηνικό, καλούμαστε να ανεβάσουμε τον πήχη της δράσης μας. Δεν αρκεί πλέον ο καταγγελτικός παλαιοσυνδικαλιστικός λόγος. Πρέπει να κά- νουμε παρελθόν τη λογική της ανάθεσης, τον παραγοντισμό, το βόλεμα, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με όποιο προσωπείο και αν εκφράζεται χωρίς συνδικαλιστικές ηγεσίες που λειτουργούν με ιδιοκτησιακή ή διασπαστική λογική. Πιστεύουμε πως τώρα είναι ιστορική ευκαιρία για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος. Χρειαζόμαστε ανιδιοτελή προσφορά στο εργατικό κί- νημα, που δεν βάζει μπροστά το προσωπικό ή το παραταξιακό συμφέρον, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων λειτουρ- γώντας υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε μια Ομοσπονδία όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, μια Ομοσπονδία ενο- ποιημένη με άλλους κλάδους και σωματεία, μια Ομοσπονδία που θα επιδιώκει κοινή δράση με τους δημότες, ώστε να χτίζουμε ευρύτερα κοινωνικά μέτωπα» καταλήγει η παράταξη. 

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι είναι οι εξής: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ, ΒΛΑΧΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΑΛΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΙΟΥΒΡΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΔΩΡΑ), ΓΚΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΕΜΙΡΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΚΟΥΒΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΧΑΡΟΥΛΑ), ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (ΤΕΛΗΣ), ΜΑΚΑΤΟΥ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ (ΚΡΥΣΤΑ), ΜΑΛΤΕΖΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ (ΦΙΛΙΩ), ΜΗΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΟΥΤΣΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΠΑΛΙΟΤΖΗΚΑ ΕΥΘΥΜΙΑ, ΠΑΠΑΝΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ), ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΤΖΑΦΕΤΑ-ΤΖΙΩΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΤΣΕΡΓΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΤΣΙΤΣΑΝΟΥΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΟΚΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ και, ΧΑΤΖΙΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».