Κάλεσμα συμμετοχής  στην ποδηλατοδρομία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στην πόλη της Λάρισας, απηύθυνε προς τους Λαρισαίους κάθε ηλικίας, ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης. 

Στο πλαίσιο σχετικών ανακοινώσεων για την ποδηλατοδρομία, ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα επέκτασης των ποδηλατοδρόμων, κάτι που όπως είπε καταδεικνύει και η μελέτη βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η οποία αναμένεται, να έρθει σύντομα, για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Σε ότι αφορά στην εκδήλωση, η οποία όπως τόνισε φαίνεται ότι θα είναι μια μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου, σημείωσε πως οι ενδείξεις καταδεικνύουν ότι θα έχει μεγάλη συμμετοχή. Παράλληλα, θα αποτελέσει και μια έμπρακτη στήριξη προς τις Κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων και ειδικότερα το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αφού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους τρόφιμα και είδη για τη στήριξη του Παντοπωλείου. 

Από την πλευρά του το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της Ποδηλατοδρομίας κ. Γιάννης Αρζομανίδης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αναμένεται συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών, μετά και την σχετική ευαισθητοποίηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας αλλά και των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εδρεύουν στη Λάρισα. 

Ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για ζητήματα Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Μιχ. Αναστασίου αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο, αφού όπως τόνισε  η οικονομική κρίση επιδεινώνει κάθε μέρα τη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων και προσθέτει δυστυχώς νέους φτωχοποιημένους δικαιούχους στις λίστες του 

Επίσης από την πλευρά της, η προπονήτρια του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου «Πηνειός» κ. Εύη Ευαγγέλου, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την αποδοχή της πρότασης από την πλευρά του Δήμου της πρότασης για την οργάνωση της ποδηλατοδρομίας και στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτεταμένη χρήση του ποδηλάτου, τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα. Ωστόσο σημείωσε πως με τη γιγάντωση της Λάρισας, είναι πλέον ανάγκη να επεκταθεί το δίκτυο ποδηλατοδρόμων και οι χώροι στάθμευσης των ποδηλάτων.  

Η ποδηλατοδρομία

Οι ποδηλάτες, θα συγκεντρώνονται από τις 10 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, ενώ η εκκίνηση θα δοθεί στις 11. Οι ποδηλάτες θα διανύσουν απόσταση περίπου  7 χιλιομέτρων στην πόλη της Λάρισας και κατευθυνθούν μέσω των οδών Μανωλάκη, Γεωργιάδου, Αεροδρομίου, Ηρώων Πολυτεχνείου, Λαγού, Κραννώνος, Θέτιδος για να καταλήξουν και πάλι στην Κεντρική Πλατεία της Πόλης. 

Σημειώνεται ότι τη διοργάνωση στηρίζουν τα Επιμελητήρια ( Εμπορικό , Οικονομικό ), ο Σ.Θ.Ε.Β., ο Εμπορικός Σύλλογος, η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, και τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Βιοχημείας, Α Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας), τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια της πόλης (Ράπτου, Καραβάνα,  Μπακογιάννη και τα Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου).

Επίσης, την εκδήλωση εθελοντικά υποστηρίζουν το Ε.Κ.Α.Β., το τμήμα Σαμαρειτών  του Ερυθρού Σταυρού Λάρισας, το Κ.Ε.Θ.Ε.Α. , οι Ραδιοερασιτέχνες Λάρισας, οι Πρόσκοποι Λάρισας, η Ομάδα Διάσωσης, οι Ποδηλατικές Δράσεις «Μια Λωρίδα», οι Ποδηλάτες Λάρισας, ο Ποδηλατικός Γ.Σ. Λάρισας, ο Ποδηλατικός  Όμιλος Λάρισας.

 Στη συνέντευξη παρέστησαν επίσης η προισταμένη της Διεύθυνσης Προνοιας του Δήμου Λαρισαίων κ. Εφη Ζιώγα και το στέλεχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Θ. Γαντζούδης.