Περιοδεία στο ΤΕΙ Λάρισας πραγματοποίησε η υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ Θεοδώρου Κική, μαζί με τις οργανώσεις της ΚΝΕ στο ΤΕΙ. Υπήρξε πλούσια συζήτηση και προβληματισμός τόσο στα μαθήματα σε ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΓ και ΣΔΟ αλλά στη συζήτηση με το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του ΤΕΙ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης έφερε η Κική Θεοδώρου τα εξής: «Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες στο ΤΕΙ, στις Τεχνικές σχολές έχουν συμφέρον να ενισχύσουν, να στηρίξουν το ΚΚΕ. Τη μοναδική δύναμη που και την επόμενη μέρα θα βάλει πλάτη και θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για τη ζωή και το μέλλον των σπουδαστών. Αγώνα απέναντι στην κακοπληρωμένη εργασία της πρακτικής άσκησης, στην τεράστια έλλειψη καθηγητών, σε τέτοιο βαθμό που υπάρχουν σχολές όπως στη ΣΕΥΠ τα Ιατρικά Εργαστήρια αλλά και η Νοσηλευτική που ουσιαστικά υπολειτουργούν, στις τεράστιες ελλείψεις σε εργαστηριακό εξοπλισμό, στο τεράστιο κόστος σίτισης στέγασης και μεταφορών που κυριολεκτικά πετάει σπουδαστές έξω από τα ΤΕΙ. Αγώνα που θα φέρνει στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες των σπουδαστών και μαθητών στις σχολές τεχνικής εκπαίδευσης.»

Ανέδειξε παράλληλα τους σπουδαστές να μην λυγίσουν στην τρομοκρατία και τις αυταπάτες που σπέρνουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ: «Μην τσιμπάτε στην τρομοκρατία που καλλιεργεί η ΝΔ και στο εμπόριο ελπίδας που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους έχετε δει και τους έχετε ζήσει στο πετσί σας. Αυτά που ζείτε σήμερα εσείς και κάνουν τη ζωή σας μαρτύριο, αυτοί τα έχουν συζητήσει, συμφωνήσει και σχεδιάσει στις Συνόδους της ΕΕ, στην Κομισιόν και στις διάφορες επιτροπές εδώ και πολλά χρόνια από το 1992 τη συνθήκη του Μάαστριχτ, που είναι το μνημόνιο των μνημονίων. Προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει «κούρεμα» του χρέους. Οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι στα ΤΕΙ, στα νοσοκομεία, στα ασφαλιστικά ταμεία, έχετε ζήσει τι σημαίνει «κούρεμα», όταν το 2011 με το PSI «κουρεύτηκαν» τα ομόλογα που είχαν αγορασμένα οι Δημόσιοι οργανισμοί. Σε μία νύχτα «χάθηκε-κουρεύτηκε» το 70% των αποθεματικών αυτών των δημοσίων οργανισμών και παράλληλα πάρθηκαν και νέα μέτρα απέναντι στο λαό μας. Ο κ. Πελεγρίνης από το Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε το PSI κατά γράμμα χωρίς καμία αντίρρηση». «Τις μπίζνες μέσα στα πανεπιστήμια και τους επιχειρηματίες να αλωνίζουν σε βάρος μας τους θέλουν τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Σταθάκης επίσης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν από τους πρωτοπόρους στην αναγνώριση των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης, των συμβουλίων των επιχειρηματιών μέσα σε ΤΕΙ και ΑΕΙ. Τον ν.Πλαίσιο για ΤΕΙ και ΑΕΙ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στα συμβούλια και τις Συνελεύσεις τμημάτων τον έχουν ψηφίσει με χέρια και με πόδια. Όποια κυβέρνηση και να ‘χουμε λοιπόν θα ‘ναι απέναντι σας, απέναντί μας. Δυναμώστε το ΚΚΕ για να δυναμώσετε τον αγώνα απέναντί τους.»

Απαντώντας σε ερώτηση σπουδαστών της ΣΕΥΠ που είπαν: «Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα που ζούμε το ΚΚΕ τι προτείνει;» η Κ. Θεοδώρου έβαλε ότι: «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι όροι ο λαός μας να ζήσει πολύ καλύτερα, οι σπουδαστές να σπουδάζουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, να έχουν σύγχρονα εργαστήρια, καθηγητές, να μαθαίνουν ολόπλευρα το επιστημονικό αντικείμενο που σπουδάζουν, το πτυχίο τους να τους εξασφαλίζει δουλειά με δικαιώματα, σχεδιασμένα να κατανέμεται το εργατικό και επιστημονικό δυναμικό με σκοπό να καλύπτονται οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Για παράδειγμα σήμερα στον τομέα της Υγείας από τη μία έχουμε τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από την άλλη χιλιάδες άνεργους αποφοίτους από τη σχολή σας, τη ΣΕΥΠ και από ιατρικές και παραϊατρικές σχολές. Υπάρχει πλούσιο έδαφος και ανάγκη να αξιοποιηθεί όλο αυτό το δυναμικό, μπαίνει εμπόδιο όμως το γεγονός ότι την οικονομία την κάνουν κουμάντο μία χούφτα μονοπώλια. Γι’ αυτό  και η απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου και συνολικά του δημόσιου συστήματος υγείας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια πάει χέρι χέρι με την διείσδυση στο χώρο της υγείας του ιδιωτικού κεφαλαίου. Στην πόλη μας έχουν ξεφυτρώσει πολλές ιδιωτικές κλινικές και κέντρα αποκατάστασης, τα οποία κάνουν κι όλας αίτηση στο ΤΕΙ να σας κάνουν «τη χάρη» να σας παίρνουν για πρακτική και να μη σας δίνουν φράγκο να παίρνεται ένα εξάμηνο τα 178 Ευρώ του ΤΕΙ.»

Άλλοι σπουδαστές προβληματισμένοι είπαν: «Για να γίνουν όμως αυτά που λέει το ΚΚΕ, απαιτούνται θυσίες, αγώνες, πως θα γίνουν όλα αυτά;» Απαντώντας η Κ.Θεοδώρου τόνισε ότι, «Οι θυσίες που καλούμαστε να κάνουμε στον αγώνα είναι πολύ λιγότερες από τις θυσίες που κάνουμε καθημερινά, για τις θυσίες που κάνετε και εσείς και οι γονείς σας εδώ και τόσα χρόνια, θυσίες που σαν αποτέλεσμα είχαν να πλουτίσουν ακόμα περισσότερο μία χούφτα επιχειρηματίες, εφοπλιστές και βιομήχανοι. Φτάσαμε σήμερα το 1% του πληθυσμού στη χώρα μας να κατέχει το 56,1% του παραγόμενου πλούτου. Φτάνει πια. Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ, στις εκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για κυβέρνηση, στις εκλογές να ψηφίσουμε πρώτα από όλα για ισχυρή αντιπολίτευση, απέναντι σε όλα αυτά, για ισχυρό ΚΚΕ. Να δυναμώσουμε την ελπίδα και την προοπτική».