Με ιερά συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου εξαγγέλλει την κοίμηση του πολιού και προσφιλεστάτου, σεμνού και ευλογημένου Γραμματέως της, αειμνήστου κ.Θεοδώρου Πράττου, επί 58 έτη Εκκλησιαστικού Συνεργάτου και Γραμματέως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο μεταστάς γεννήθηκε το 1932 στην Ανατολή Αγιάς και μεγάλωσε στην Λάρισα μέσα σε ένα ευλογημένο και χριστιανικό περιβάλλον από ευσεβείς και ενάρετους γονείς. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Λογιστική Σχολή, εξεπλήρωσε εν συνεχεία την στρατιωτική του θητεία και  από την 1η Απριλίου 1957 προσελήφθη ως Γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης κυρού Δημητρίου Θεοδόση, του από Γυθείου και Οιτύλου. Νυμφεύθηκε την καλή του σύζυγο Ματούλα Μπλιάτσου, με την οποία απέκτησαν δύο υιούς, τον Κυριάκο και τον Παναγιώτη και πέντε εγγόνια.

Ο αγαπητός και πολυσέβαστος σε όλους Θεόδωρος Πράττος υπήρξε υπόδειγμα εκκλησιαστικού ανδρός και άριστος συνεργάτης πολλών Μητροπολιτών και Τοποτηρητών. Αγάπησε την τοπική Εκκλησία, όσο κανείς άλλος και υπήρξε πρωτεργάτης πολλών καλών έργων αυτής κυρίως στο χώρο των γραφείων, της διοίκησης και των υπηρεσιών της. Αυστηρός στον εαυτό του και συνεπέστατος προς την εκάστοτε προϊσταμένη του αρχή αλλά και προς κάθε συνάνθρωπό του εργάστηκε πολύ σκληρά, τίμια και ευσυνείδητα σε όλους τους τομείς της εκκλησιαστικής δράσεως, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οργάνωση και καλή λειτουργία της Ιεράς Μητροπόλεως, των Ιερών Μονών και Καθιδρυμάτων και κυρίως των ενοριών της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, τα μέλη της οποίας, κληρικοί και λαϊκοί έσπευδαν κοντά του προκειμένου να τον συμβουλευτούν αλλά και να έχουν την πρέπουσα χρηστή διαχείριση. Φιλότιμος και χαρισματικός, διακριτικός και σιωπηλός διηκόνησε πλησίον μεγάλων αρχιερέων και αναδείχθηκε ο πιστότερος και εργατικώτερος συνεργάτης τους, ενώ πολλοί νέοι άνθρωποι βρήκαν στο τίμιο πρόσωπό του τον καλό σύμβουλο και τον άριστο διδάσκαλο, που με την σοφία και την εμπειρία του τους βοηθούσε και τους κατηύθυνε επιτυχώς. Ο σπάνιος και ιδιαίτερα καλλιεργημένος χαρακτήρας του, το ευγενικό πάντοτε χαμόγελό του, η βαθειά πίστη του στον Θεό, η σπουδαία ευφυία του και το άριστο ήθος του, τον έκαναν να ξεχωρίζει και να διακρίνεται μέσα στο εκκλησιαστικό και όχι μόνο περιβάλλον του, ώστε όλοι να χαίρονται να βρίσκονται μαζί του και να τον αναζητούν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Ιγνάτιος αποχαιρέτισε τον προσφιλή του  Γραμματέα κ.Θεόδωρο κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην κλινική όπου νοσηλευόταν, και εξέφρασε στα παιδιά την μεγάλη ευγνωμοσύνη του προς τον αγαπητό και φίλτατο πατέρα τους, ο οποίος άφησε την δική του εποχή στα δρώμενα της τοπικής Εκκλησίας.

Η εξόδιος ακολουθία του αειμνήστου Γραμματέως κ.Θεοδώρου θα τελεσθεί το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 14.00 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, στον οποίο ανελλιπώς εκκλησιαζόταν και συνειδητά μετείχε της εκκλησιαστικής και λατρευτικής ζωής.