Παρουσιάστηκε σε συνέδριο, στην Κομοτηνή, η δουλειά που γίνεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε ό,τι αφορά τα προϊόντα γάλακτος. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας –Θράκης, με θέμα τις τεχνολογίες αξιοποίησης στον τομέα γαλακτομικών και κρέατος και προσκεκλημένοι ήταν οκτώ καθηγητές από διάφορα πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έργο στον τομέα, όπως επίσης και επιχειρηματίες και στελέχη της διοίκησης από όλη τη χώρα.

Από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συμμετείχαν ο καθηγητής κ. Δημ. Κουρέτας με έργο στον τομέα των προϊόντων προστιθέμενης αξίας των υποπροϊόντων τυροκόμησης (τυρόγαλα) και ο καθηγητής κ. Δημ. Γούσιος, υπεύθυνος του ευρωπαϊκού προγράμματος Lactimed, το οποίο ασχολείται με την καταγραφή και ανάπτυξη του τομέα των τυροκομικών.