Το βιβλιοπωλείο «Βιβλιογνώση» και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Κέδρος», παρουσιάζουν την Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας (οδός : Κούμα 28), το βραβευμένο βιβλίο της Αγγέλας Μάλμου, «Ίγμα, η Ανατολή». Το βιβλίο 0α παρουσιάσει ο δάσκαλος και λογοτέχνης, Βασίλης Καραβίδας, ενώ τη συγγραφέα θα καλωσορίσει η Ελένη Χριστούλα-ΙΙατελοδήμου, αντιπρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και μέλος του Δ.Σ. του ΠΟ.Κ.Ε.Λ. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Αργύρης Γιουρούκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν η Ευδοκία Ποιμενίδου-Χατζηδημητρίου και η Δήμητρα Μαρία Νταφούλη. 

Το βιβλίο «Ίγμα η Ανατολή» είναι μια περιπέτεια, που μας ταξιδεύει στα προϊστορικά χρόνια, στα σύνορα Θεσσαλίας και Μακεδονίας κι έχει ως κεντρική ηρωίδα, ένα 11χρονο κορίτσι, που ζει μαζί με τους γονείς της κι άλλους Νεάντερνταλ, σε μια σπηλιά. Όμως, πολλοί από τους άντρες της φυλής φεύγουν για κυνήγι και τα ίχνη τους χάνονται. Ωστόσο οι υπόλοιποι μετακινούνται, όπως κάθε χρόνο, ως τη λίμνη των Μετεώρων για να ξεκαλοκαιριάσουν εκεί. Παρά τη σοφή καθοδήγηση του ηλικιωμένου μάγου τους, η πορεία αποδεικνύεται δύσκολη και γεμάτη κινδύνους, ιδιαίτερα όταν η φωτιά που κουβαλούν, σβήνει και τους αφήνει εκτεθειμένους στα θηρία! Όμως η Ίγμα, με όπλα της την εξυπνάδα και τη φαντασία, κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τη μεγάλη της οικογένεια. 

Στοιχεία Βιβλίου. Συγγραφέας : Αγγέλα Μάλμου. Έτος έκδοσης : 2013. Σύνολο σελίδων : 248. Για ηλικίες : από 11 ετών. Διακρίσεις : Στη βραχεία λίστα των «Λογοτεχνικών Βραβείων του Αναγνώστη 2014» στην κατηγορία Λογοτεχνικό Βιβλίο για Εφήβους, Βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο που αθλοθέτησαν οι εκδόσεις «Κέδρος», στη μνήμη της συγγραφέας, Κίρας Σίνου, που ασχολήθηκε συστηματικά στα βιβλία της, με την προϊστορία. 

Η Αγγέλα Μάλμου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο. Στα χρόνια της εφηβείας της εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής της. Σπούδασε προσχολική αγωγή και ειδικεύτηκε στην εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα Μεσαιωνικών και Νεότερων Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής. Απέκτησε master στην Παιδική Λογοτεχνία από το τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Υπηρέτησε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και για 9 χρόνια ήταν σχολική σύμβουλος Π.Α. Δυτικής Κρήτης. Το 2005 τιμήθηκε με έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για τα προγράμματα φιλαναγνωσίας που εφάρμοσε κατά καιρούς στα σχολεία και τον ίδιο χρόνο βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά με το βραβείο θεατρικού έργου για παιδιά, για το κείμενό της «Κρητών θυσία». Την επόμενη χρονιά βραβεύτηκε και πάλι με το ίδιο βραβείο από τον ίδιο φορέα, για το θεατρικό της έργο «Λυγερή», ενώ στην 3η της συμμετοχή βραβεύεται για την «Ίγμα», στην κατηγορία του μυθιστορήματος με θέμα τη ζωή των προϊστορικών ανθρώπων. Κείμενά της, πεζά κι έμμετρα, έχουν δημοσιευτεί σε ανθολογίες, εφημερίδες και περιοδικά, ενώ θεατρικά έργα της έχουν ανέβει από διάφορες θεατρικές ομάδες. Παράλληλα, ασχολείται με τη ζωγραφική και την αγιογραφία. Με την ιδιότητα της εικονογράφου, έχει κάνει τις ζωγραφιές σε 3 παιδικά βιβλία. H Ίγμα, η Ανατολή είναι το πρώτο της κείμενο, που γίνεται βιβλίο.