Το 23ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ  της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας πραγματοποιείται στη Λάρισα στο Ξενοδοχείο Larissa Imperial από  23 ως 26 Απριλίου 2015. 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου συνδιοργανώνεται το 2ο Πανελλήνιο Ψυχοφαρμακολογικό Συνέδριο της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, ενώ εντάσσονται  και η  1η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Νέων Ψυχιάτρων και η  29η Πανελλήνια Εκπαιδευτική Ημερίδα Ειδικευομένων Ψυχιάτρων. 

Το 23ο  Πανελλήνιο Συνέδριο  της ΕΨΕ, το πρώτο που πραγματοποιείται στη Λάρισα, γίνεται ένα χρόνο μετά το 22ο Συνέδριο (Ιωάννινα), σε μια περίοδο ρευστή για την  προαγωγή της ψυχικής υγείας και την οργάνωση των ψυχιατρικών υπηρεσιών στη χώρα μας. 

Η επιλογή της Λάρισας ως χώρου διεξαγωγής του Συνεδρίου οφείλεται στην σπουδαιότητα  της ως κέντρου εκπαιδευτικού, αλλά και κέντρου ιατρικών υπηρεσιών, με εύκολη πρόσβαση από τόσο τη Βόρεια όσο και τη Νότια Ελλάδα. 

Στο  πλαίσιο του 23ο Συνέδριο της ΕΨΕ οργανώνονται 29 Διαλέξεις, 88 Στρογγυλά Τραπέζια, 148 Προφορικές και Αναρτημένες Ανακοινώσεις και 6 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια. Καλύπτουν όλο το φάσμα των διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων όπως και των δυνατοτήτων αποκατάστασης στη σύγχρονη Ψυχιατρική. 

Θα υπάρξει ιδιαίτερη επικέντρωση στις συνέπειες και την αντιμετώπιση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία του Ελληνικού πληθυσμού. 

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 20.30 μ.μ. στην Αίθουσα ΟΛΥΜΠΟΣ  του Ξενοδοχείου Grecotel Imperial. 

Ο κλάδος Τέχνης & Ψυχιατρικής στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα οργανώσει προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Θάνατος στη Βενετία».

Στην τελετή λήξης του συνεδρίου θα απονεμηθούν δύο βραβεία του Κληροδοτήματος Μ. Ζαούση, σε εργασίες με θέμα την διπολική διαταραχή.