Έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται η διεύθυνση και οι εργαζόμενοι της «Αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς», στη Λάρισα, για το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στον «Κόσμο» με τίτλο «Οι κοπανατζήδες της Αποκεντρωμένης». Δεν αφορά την δική τους υπηρεσία και τους ζητούμε συγνώμη για το λάθος μας.

Το περιστατικό, που αποτέλεσε την αφορμή για συνακόλουθο άρθρο, είναι βέβαια αληθές αλλά έχει συμβεί σε υπηρεσία του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Συγκεκριμένα αφορά στο τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφής, του Πανεπιστημιακού, στο οποίο ο έλεγχος της διοίκησης του ιδρύματος, που έγινε ύστερα από καταγγελία, εντόπισε να απουσιάζουν από την εργασία τους οι 33 από τους 38 υπαλλήλους! Μάλιστα η διευθύντρια του τμήματος, στο απολογητικό της υπόμνημα, ανέφερε ότι η υπηρεσία λειτουργούσε απρόσκοπτα παρά τους απόντες...

Όλος τυχαίως, την επόμενη της δημοσιοποίησης της κοπάνας, αναζωπυρώθηκε και η κόντρα μεταξύ του συλλόγου εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό και του διοικητή Κώστα Καραμπάτσα, με αφορμή την πρόταση του τελευταίου να αναλάβουν οι εργαζόμενοι του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής και την απογευματινή σίτιση του νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση του σωματείου γίνεται λόγος για …έλλειψη προσωπικού, ενώ εξαπολύονται ασυνήθιστα βαριές εκφράσεις κατά του κ. Καραμπάτσα, όπως: «Κύριε Διοικητά με «αέρια» δεν βάφονται αυγά» ή «…για επικοινωνιακούς λόγους και πατώντας επί πτωμάτων η πρόθεση σας να λειτουργήσει η απογευματινή σίτιση με το υπάρχον προσωπικό θα θέσει σε κίνδυνο ασθενείς και εργαζόμενους».

Για την «ταμπακέρα», πάντως, της ομαδικής απουσίας 33 υπαλλήλων (από τους 38 του τμήματος) εν ώρα εργασίας, καμία πλευρά δεν μίλησε δημοσίως…

Κ.Τ.