Οι Artivistas μετά τις καλοκαιρινές, εθελοντικές τους εξορμήσεις στον Πλατανιά Ν.Πηλίου και για άλλη μια φορά γεμίζουν τις αποσκευές χρώματα, γνώσεις και όνειρα, ανεβαίνουν στο βουνό και συνεχίζουν το 2o WorkItHappen. Οι εθελοντές σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κρανιάς Ελασσόνας (Μ.Ε.Σ.Κ.Ε) θα επισκεφθούν το μέρος με σκοπό τον καλλωπισμό του κτηρίου του Συλλόγου, την διάνοιξη των μονοπατιών του χωριού, τη προβολή των τοπικών παραδόσεων και την πληρέστερη καταγραφή των εναλλακτικών, και όχι μόνο, δραστηριοτήτων, θεαμάτων και τουριστικών εξορμήσεων που μπορεί να προσφέρει η ίδια η φύση και η τοπική κοινότητα.

Η δράση αυτή του WorkItHappen των Artivistas κινείται προς τρεις κατευθύνσεις:

Η πρώτη είναι η επαφή με τους τοπικούς συλλόγους. Έπειτα από συναντήσεις και διαλόγους με τη μορφή συμμετοχικής ηγεσίας η ομάδα μαζί με τους κατοίκους της περιοχής προσπαθεί να εντοπίσει τυχών προβλήματα και να παράσχει τρόπους επίλυσης καθώς και τρόπους προβολής όσων κάθε χωριό μπορεί να προσφέρει. Ήδη από το χειμώνα έχει ξεκινήσει η προσπάθεια και έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον Μ.Ε.Σ.Κ.Ε και έχει γίνει η αρχή και οι προτάσεις των επερχόμενων δραστηριοτήτων.

Η δεύτερη φάση είναι η πρόσκληση 15 εθελοντών στο μέρος προκειμένου να κάνουν εργασίες, να ζωγραφίσουν, να βάψουν, να αποτυπώσουν και να συγκεντρώσουν το κατάλληλο υλικό απαραίτητο για την εξωστρέφεια και διαφήμιση της περιοχής.

Από τη Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 28 η ομάδα θα βρίσκεται στη Κρανέα και θα αναλάβει εργασίες το κτήριο του Μ.Ε.Σ.Κ.Ε προκειμένου να το καταστήσει έτοιμο να δεχτεί πολιτιστικές δράσεις της κοινότητας αλλά και το μεγάλο Φεστιβάλ μέσα στο χειμώνα.

Το τελευταίο αποτελεί τη τρίτη φάση, τη μεγάλη γιορτή, το «ΔιΑΡΤοπικό Φεστιβάλ Εθελοντισμού». Το κομμάτι αυτό διαρκεί τρεις μέρες έως μία εβδομάδα και στόχο έχει να κάνει μέλη και φίλους του χωριού και των Artivistas μία παρέα μέσω της προβολής της τέχνης και των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων όλων των συνεργαζόμενων ατόμων.

Στο σύνολο οι Αrtivistas δίνουν το ζωντανό παράδειγμα και εμπλουτίζουν τους ορίζοντες των κατοίκων, της κοινότητας, του Δήμου αλλά και τους δικούς τους! Γίνονται η αλλαγή που θέλουν να δούνε στο κόσμο και στέλνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όσους επιθυμούν με οποιοδήποτε τρόπο να συμμετάσχουν και να ενισχύσουν το όνειρό τους.