Ξανά πρόεδρος στην Ιατρική σχολή της Λάρισας, για τα ακαδημαϊκά έτη 2015 -2016 και 2016-2017, αναδείχτηκε στις χθεσινές εκλογές ο Ιωάννης Στεφανίδης. Ο καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας έλαβε 68 ψήφους επί 86 ψηφισάντων.

Ο ίδιος μετά την καταμέτρηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από μια θητεία στη διοίκηση του Τμήματος αποφάσισα να διεκδικήσω πάλι το αξίωμα του προέδρου. Στα δύο χρόνια, εργάστηκα μαζί με τους διοικητικούς υπαλλήλους με ιδιαίτερη προσοχή και διακριτικότητα χωρίς όμως να αποφεύγω τις προκλήσεις. Προσέφερα τις υπηρεσίες μου με ανιδιοτέλεια και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τμήματος. Πιστεύω, ότι η στάση αυτή διευκόλυνε αποφασιστικά στην επίλυση των προβλημάτων και μάλιστα χωρίς θόρυβο και εσωτερικές τριβές. Και σ' αυτό το διάστημα υπήρξαν προκλήσεις, πολύ σκληρές και συγκεκριμένες: Η συστηματική προσπάθεια να υποβαθμιστεί η κοινωνική προσφορά του Ιατρικού Τμήματος. Η δυσλειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, που δυστυχώς παραμένει από την παρατεινόμενη κρίση. Η μισθολογική υποβάθμιση των καθηγητών Ιατρικής και το ασαφές νομικά εργασιακό καθεστώς.

Οι προκλήσεις αυτές βέβαια σταδιακά αμβλύνθηκαν, σαφώς όμως δεν εξαλείφθηκαν. Πάρα πολλές φορές μάλιστα συνοδεύθηκαν ακόμη και από ανοίκειες επιθέσεις κυρίως εξω-πανεπιστημιακές. Παρά ταύτα όμως νομίζω ότι δεν διαταράχθηκε ένα κλίμα ηρεμίας, το οποίο πετύχαμε στο τμήμα και το οποίο χρειαζόμαστε σήμερα πολύ περισσότερο από κάθε τι άλλο.

Η ηρεμία και ο αλληλοσεβασμός είναι η μόνη σταθερή βάση για την ανεπιτήδευτη επεξεργασία κοινών κανόνων και αρχών. Είναι η βάση για μια ανιδιοτελή επιδίωξη υψηλών στόχων ώστε να μπορέσει το Τμήμα να οδηγηθεί με αξιώσεις στο μέλλον. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει».