Τιμητικές διακρίσεις σε 28 προσωπικότητες του πολιτισμού, της επιστήμης, των ΜΜΕ και του αθλητισμού επέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον -101 ετών πλέον- Λαρισαίο Λάζαρο Αρσενίου, δημοσιογράφο, συγγραφέα, για την πολυετή προσφορά του στον τόπο.

Ο Λάζαρος Αρσενίου μοιράστηκε το ίδιο θρανίο με τον Βασίλη Τσιτσάνη στο γυμνάσιο των Τρικάλων, αποτέλεσε για 30 χρόνια τον «σοφό» -όπως τον αποκαλούσε ο Γιάννης Μαρίνος- του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ενώ τον ταλαιπωρεί ακόμη το τραύμα στον λάρυγγα από μια σφαίρα που τον χτύπησε στη μάχη της Πίνδου, τον Νοέμβριο του 1940, τις πρώτες μέρες του ελληνοϊταλικού πολέμου.

Μετά τη λήξη του Εμφυλίου, ο Λ. Αρσενίου εγκαταστάθηκε στη Λάρισα, όπου εργάστηκε στα «Θεσσαλικά Νέα» φτάνοντας έως τη θέση του διευθυντή και αργότερα για ένα μεγάλο διάστημα έζησε στην Αθήνα. Ηταν σταθερός συνεργάτης του «Οικονομικού Ταχυδρόμου», ενώ λογοτεχνικά και λαογραφικά του άρθρα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Γυναίκα». Εχει τιμηθεί από όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις, από το Ιδρυμα Μπότση και δεκάδες φορείς και συλλόγους της Θεσσαλίας.